Bianchi álmát is valóra váltja Leclerc - F1VILÁG.HU

Bianchi álmát is valóra váltja Leclerc

HIRDETÉS
Igazán megható gondolatokat osztott meg Jules Bianchival és Charles Leclerc-rel kapcsolatban Nicolas Todt.
(L to R): Andrei Cheglakov (RUS) Marussia Team Owner on the grid with Jules Bianchi (FRA) Marussia F1 Team.
06.07.2014. Formula 1 World Championship, Rd 9, British Grand Prix, Silverstone, England, Race Day.

A francia szakember jelenleg a Ferrari versenyzője, Leclerc útját is egyengeti, korábban pedig ő volt a menedzsere a 2014-es Japán Nagydíjon halálos kimenetelű balesetet szenvedő Bianchinak.

Todt a Corriere della Sera című lapnak adott interjújában elárulta, nehezen élte meg a francia versenyző elvesztését, ám most úgy érzi, Leclerc Bianchi álmát is valóra váltja.

„Borzalmas volt. Egy barátot veszítettem el. Ha azt a versenyt százszor újra futnák, mindannyiszor másképp alakulna. Ebben biztos vagyok” – mondta a szakember a szerencsétlen balesettel kapcsolatban. „Közösen komoly sikereket értünk el még egy kisebb csapattal is.

„Azt nem mondanám, hogy hiszek a sorsban, de bizonyos jelekben igen. Ma azt érzem, hogy Charles azt éli meg, ami Jules-lel történt volna. Egyikük azt az utat járja, amiről a másik álmodott. Van átmenet kettejük története között, és így az egész egyetlen történetté egyesül.”

„Jules személyi edzője (Andrea Ferrari) is most Charles-lal dolgozik. Amikor látom Charles-t győzni, mindkettejük sikerét látom.”

Leclerc nagyon szoros baráti kapcsolatot ápolt Bianchival, korábban pedig többször elmondta, a francia versenyző miatt is szeretne felérni a csúcsra az F1-ben.

„Ha egy napon lehetőségem lesz arra, hogy a Ferrari versenyzője legyek, mindent megteszek majd azért, hogy megnyerjem azokat a világbajnoki címeket, amiket ő megérdemelt volna” – mondta még tavaly nyáron a monacói.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!