Bottas: Az autó rendben van, de sok munka vár ránk - F1VILÁG.HU

Bottas: Az autó rendben van, de sok munka vár ránk

HIRDETÉS
Az első edzést másodikként, a második tréninget pedig az élen záró Valtteri Bottas elégedetten nyilatkozott a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj pénteki napját követően. A finn pilóta megfelelőnek nevezte az elvégzett munkát.
2020 Abu Dhabi Grand Prix, Thursday - LAT Images Valtteri Bottas Mercedes

A Mercedes elsősorban a 2021-es prototípus abroncsok tesztelésére szánta a szabadedzéseket, de emellett az idei gumikon is megnézték, mire képesek egy körön, illetve hosszú távon egyaránt.

„Megfelelő péntek volt” – kezdte Bottas az értékelést.

„Az autó rendben volt, de még sok a munka, amit el kell végeznünk. A legjobban az egész körös egyensúly megtalálására koncentráltunk, mivel a kocsi elejével szenvedtem néhány kanyarban, a hátuljával úgyszintén a pálya további pontjain.”

„A lágy abroncsokat nem tudtam a megfelelő tartományba mozgatni, az első körömön nem is volt tapadás, mivel túl hidegek voltak, míg a következő nekifutásomon túlmelegítettem őket. Tehát világos, min kell még dolgoznunk” – fogalmazott a lágy gumikról a finn.

A közepeseken már jobban éreztem magam, ami azért lehetett, mert a lágyakból nem tudtam mindent kihozni ma.”

Bottas a tavalyi második szabadedzésen futott legjobb körétől mindössze két századmásodperccel maradt el a délutáni edzés alkalmával.

„Körről-körre tisztult előttem a cél, hogy milyen hétvége elé nézünk” -zárta a pénteki összegzését, hozzátéve, örül Hamilton visszatérésének.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!