Bottas: El kell fogadnunk, hogy a Red Bull gyorsabb - F1VILÁG.HU

Bottas: El kell fogadnunk, hogy a Red Bull gyorsabb

Valtteri Bottas, a Mercedes F1-es versenyzője szerint a Red Bull egyértelműen gyorsabb náluk, ezért megoldást kell találniuk arra, hogy hogyan érhetik utol ellenfeleiket.

Bottas a Stájer Nagydíjon az 5. helyről rajtolva végül felállhatott a dobogó 3. fokára: sikerült legyőzniük Sergio Perezt, miután a csapat hibázott a mexikói kerékcseréjekor, így a Mercedes pilótája meg tudta őt előzni. 

Később, a verseny utolsó körére Perez ugyan utolérte Bottast, azonban megelőzni már nem tudta őt.

Bottas úgy gondolja, a Red Bull gyorsabb náluk, így a finn szerint egyértelműen javulásra lesz szükségük, ha le akarják győzni őket az Osztrák Nagydíjon.

„Gyorsnak tűnnek, úgy érzem, hogy 3 tizedmásodperccel gyorsabbak, mint mi, és elég sok, szóval sokat kell dolgoznunk, ha azt szeretnénk, hogy gyorsabb legyen az autónk, mint az övék” – mondta Bottas. 

„Legalább ma egyiküket sikerült legyőznünk, ami már valami. Úgy gondolom, jól reagáltunk ma a történésekre – amikor hibáztak a bokszkiálláskor –, hogy előre kerüljünk. Ez jó, de jövő hétvégén jobbnak kell lennünk.”

„Nehéz megmondani, hogy hogyan alakul majd” – folytatta az esélyekről Bottas. „A Red Bull annyira gyors volt mindenhol, és erős csomagjuk van. Úgy gondolom, el kell fogadnunk, hogy elöl vannak, és ezt motivációként kell használnunk.”

A futam utolsó köreivel kapcsolatban Bottas így nyilatkozott: „A gumijaimnak vége volt. Egykiállásos versenyünk volt, és úgy gondolom, hogy a kemény keverék teljesítménye jobban visszaesett, mint amire számítottunk. Nagyon sok autó harcolt előttem DRS-vonatban, és nehéz volt közel kerülni hozzájuk. Mindent megpróbáltam, de elég lassan jutottam túl rajtuk. De örülök, hogy Perez előtt tudtunk maradni.”

„Azt hiszem, ma világos volt, hogy – legalábbis ezen a pályán – a Red Bull gyorsabb. Checo nagy nyomást helyezett rám, szóval ha tartani akarjuk a lépést, akkor nem szabad ennyit foglalkoznunk a gumispórolással. Határozottan érezhető, hogy az egyenesekben gyorsabbak, úgy gondolom, sokkal hatékonyabb a csomagjuk, szóval igen, dolgoznunk kell.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!