Orosz Nagydíj
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Bottas: Ez többé nem fordulhat elő Hamiltonnal

2019 Singapore Grand Prix, Saturday - Wolfgang Wilhelm Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes
Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője bosszús volt az F1-es Szingapúri Nagydíj időmérőjét követően, miután csapattársával, Lewis Hamiltonnal volt egy kis nézeteltérése.

Bottas éppen gyorskörére készült a Q3-ban, amikor Hamilton elment mellette – mint utólag kiderült, a finn pilótának ez egyáltalán nem tetszett, ugyanis esze ágában sem volt elengedni maga mellett csapattársát, csupán az előtte lévő Red Bulltól akart távolságot tartani. 

A Mercedes pilótája éppen ezért egyáltalán nem volt boldog a kvalifikáció után, és elmondta, szükség is volt rá, hogy csapaton belül beszéljenek az esetről. 

„Az első körömön sok autó volt kint, és egyébként egész hétvégén mindig szükségünk volt arra, hogy megfelelő kivezető kört teljesítsünk, hogy a gumikat működésbe hozzuk” – mondta Bottas. 

„De ez csak a Q1-ben sikerült – még a Q2 is még eléggé rendben volt. De ezután a forgalom mindig rossz hatással volt a körömre, és mindig belerondított. Az utolsó körömön, a Q3-ban ezt nem így terveztük. Lelassítottam, mert a Red Bull előttem volt, megpróbáltam egy kicsit lemaradni.”

„Azt hiszem, Lewis nem tudta, hogy egy autó volt előttem, azt gondolta, hogy szórakozásból lassítok le, de nyilvánvalóan ez nem így volt. Aztán előrement, szóval újra le kellett lassítanom.”

„Ezt csapaton belül megbeszéltük, hogy soha többé ne forduljon elő újra. De nem, ezt nem így terveztük, ez biztos.”

„Ideális esetben teljesen szabad levegőnek kellett volna előttem lennie, és így sokkal gyorsabb lehettem volna.”

„Egyedül a Q1-ben tudtam ezt megtenni, illetve valamennyire a Q2-ben. Ha úgy indítom a köröm, hogy a gumik túl hidegek, akkor könnyű hibázni itt-ott. Ha pedig megcsúszok, akkor a tapadás már el is veszett” – nyilatkozta Bottas, aki végül az 5. rajtpozíciót szerezte meg. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS