Bottas felajánlotta Grosjeannak az egyik padlólemezét

Romain Grosjean, a Haas versenyzőjének egyetlen új specifikációjú padlólemeze sérült meg, miután ütközött Valtteri Bottasszal az Abu Dhabi Nagydíj második szabadedzésén.

Grosjean és Bottas a második szabadedzésen ütközött, amikor a Mercedes versenyzője megpróbálta megelőzni a Haast. Az eset következtében Grosjean új specifikációjú padlólemeze megsérült – és nem is tudják pótolni. 

A francia pilóta az ütközésig teljesen elégedett volt az autó teljesítményével, így biztos volt benne, hogy a hétvége további részére is maradhat az új padlólemez.

Hirdetés
 

Az incidens során viszont az elem megsérült, így azt le kell cserélni a régi típusúra – és az autón is jócskán változtatni szükséges emiatt.

„Ez alapvetően az utolsó módosítás, amivel még soha nem mentem” – mondta Grosjean. „Kevin [Magnussen] autóján fent volt az Amerikai Nagydíjon, nem volt elégedett vele, így módosítottunk rajta egy kicsit, elhoztuk a szabadedzésre, hogy meglássuk, mi a visszajelzés vele kapcsolatban – tanulni akartunk a jövőre nézve.”

„Aztán a szabadedzésen azt gondoltam, hogy „tudod mit, elégedett vagyok ezzel a padlólemezzel, folytassuk ezzel”. Szóval végigcsináltuk a második edzést, beállítottuk az autót az új csomaghoz.”

„Csak egy csomagunk volt. Szóval holnapra változtatunk az autón. Visszatérünk a melbourne-i specifikációra.

„Ez nem jó, mert egész pénteken dolgoztunk, és nagyon jó munkát végeztünk. Hatodikak voltunk az első szabadedzésen, hetedikek a másodikon, a középmezőny legjobbjai mindkét tréningen. Igen, a versenytempón még javíthatunk, de kipróbáltunk különböző dolgokat, és tudjuk, hogy milyen irányba haladtunk volna.”

„Szóval egész nap egy autón dolgoztunk, és most vissza kell térnünk egy másik csomaghoz.”

Grosjean elárulta, Bottas bocsánatot kért tőle az incidensért, és még azt is felajánlotta, hogy odaadja neki az egyik padlólemezét, ha szüksége lenne rá… 

„Bocsánatot kért, és ez a legfontosabb. Hibázott, ez megtörténhet. Azt is mondta, hogy megkaphatom az egyik padlólemezét, de nem vagyok biztos benne, hogy passzolna az autómhoz. Szóval maradunk annál, amit már ismerünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!