Friss hírek

Bottas: Nagy hiba volt a csapattól

Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője szerint az F1-es Szahíri Nagydíjon nagyot csatázott volna ideiglenes csapattársával, George Russell-lel, ha a csapat nem hibázik a bokszkiállás során.

A második biztonsági autós periódus alatt a két Mercedes egyszerre jött ki a bokszba, azonban egy rádióhiba miatt Russell autójára Bottas kerekei kerültek fel – ezt akkor vették észre, amikor a finn abroncsait is lecserélték, így azonnal visszahelyezték a Mercedesre azokat a régi keverékeket, amelyekkel megérkezett a finn a bokszba. 

„Milyen érzés az, amikor bemész a bokszba, aztán ugyanazokkal a régi gumikkal mész ki, amelyekkel bementél, és pozíciókat veszítesz?” – nyilatkozta Bottas az esettel kapcsolatban a futam után. 

„Nyilvánvalóan nagy hiba volt a csapattól, amit elemezni fogunk és tanulni fogunk belőle. Úgy gondolom, ez volt a fő dolog. Aztán rémálom volt – a régi kemény gumikon voltam, amelyek lehűltek a kiálláskor, így könnyű célpont voltam azoknak, akik a friss közepeseken voltak. Ez egy rémálom-szituáció volt.”

Russell először a rajtot követően ment el Bottas mellett, ami a finn szerint nem alakult tökéletesen számára. 

„A rajtnál a kezdet rendben volt – a kuplungot a tervek szerint kezeltem, de aztán hirtelen kipörögtek a kerekek, nem tudjuk, miért. Ezt még meg kell néznünk, de balszerencsés helyzet volt.”

„Az autó eléggé alulkormányzott volt számomra, szóval eldöntöttem, hogy állítsunk az első szárnyon az első etapban, de ez talán nem volt ideális. A 4-es kanyarban és aztán a 7-esben és a 8-asban küszködtem egy kicsit az autó elejével, szóval nem tudtam közelebb kerülni, és úgy tűnt, ezen a pályán nehéz követni a másik pilótát. Amikor 3 másodpercre követed a másikat, mindig csúszkálsz a kanyarokban, de a kemény gumikkal sokkal jobb volt a helyzet.”

„Nem lepődtem meg, mert tudtam, hogy az első etapban a közepes keverékekkel a pályapozíció fontos lenne, szóval sajnálatos, hogy elveszítettem az első helyet. De a második etapban eléggé elkezdtem rá felzárkózni, szóval tudtam, hogy minden nyitott lesz, nagy valószínűséggel nagyot csatáztunk volna.”

„Semmi meglepő nem történt. Ő nyilván hibamentes versenyt teljesített, de ez nem volt váratlan. Még nyitott volt a küzdelem, főleg az etap vége felé a kemény keverékekkel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!