Bottas: Nem azért vagyok itt, hogy másokat elengedjek - F1VILÁG.HU

Bottas: Nem azért vagyok itt, hogy másokat elengedjek

HIRDETÉS
Valtteri Bottas, a Mercedes F1-es versenyzője elismerte, előbb is elengedhette volna csapattársát, Lewis Hamiltont, miután a csapat szólt neki, hogy eltérő stratégián vannak.
2021 Spanish Grand Prix, Friday - Wolfgang Wilhelm Valtteri Bottas Mercedes followed by Charles Leclerc

Hamilton második bokszkiállását követően a 3. helyre csúszott vissza, így csapattársát, Bottast is meg kellett előznie ahhoz, hogy esélye legyen a győzelemre. A csapat szólt a finn pilótának, hogy ne tartsa fel a brit pilótát – a finn szerint ő ezt be is tartotta, annak ellenére, hogy nem adta könnyen pozícióját. 

„Biztosan előbb is elengedhettem volna őt, de a saját versenyemet is futottam” – nyilatkozta Bottas a Sky televíziónak. „Megpróbáltam elhúzni Charles-tól, hogy legyen egy szabad kerékcserém, és mehessek a plusz 1 pontért. Szóval a fő dolog a saját versenyem volt számomra.”

„Azt mondták, ne tartsam fel őt annyira. De ahogy mondtam, én a saját versenyemet teljesítettem. És nem azért vagyok itt, hogy elengedjek embereket, hanem azért, hogy versenyezzek.”

Bottas a versenyről összességében elmondta, a rajt nem sikerült jól számára, ugyanis Charles Leclerc, a Ferrari pilótája megelőzte őt.

„Számomra a döntő dolog az volt, hogy pozíciót veszítettem Charles-lal szemben az első körben. A 3-as kanyarba menet Lewis elvette egy kicsit, szóval nekem is el kellett vennem, és nem láttam Charles-t kívül. Szóval amikor már megláttam, túl késő volt.”

„Ez az első etapot megnehezítette. Kár, mert különben nagyon erős volt a tempónk. Lewis megmutatta, hogy meg tudta nyerni a futamot, és nem hiszem, hogy a mi tempónk annyira különbözött. Szóval ez egy kicsit kár. De itt a pályapozíció annyira fontos – szóval nehéz követni a másikat és előzni is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!