Bottas szerint nem volt durva a beszólása - F1VILÁG.HU

Bottas szerint nem volt durva a beszólása

HIRDETÉS
Valtteri Bottas, a Mercedes F1-es versenyzője úgy gondolja, nem ment túl messzire csapatrádiós beszólásával a Francia Nagydíjon, egyszerűen kifejezte azt, amit gondolt a stratégiáról.
2021 French Grand Prix, Friday - LAT Images Valtteri Bottas

A Mercedes Verstappennel szemben egykiállásos taktikát alkalmazott a Francia Nagydíjon, ez pedig egyáltalán nem tetszett Bottasnak, aki hasonló stratégiát szeretett volna követni, mint a Red Bull

„Mi a f***ért nem hallgat rám senki, amikor azt mondom, hogy ez egy kétkiállásos verseny. A büdös p******” – üzent Bottas a csapatrádión a versenyen. 

Bottas a futam végén elmondta, azért akadt ki, mert a csapat nem követte a kétkiállásos tervet, ami végül a nyerő stratégiának bizonyult. 

„Úgy gondolom, a nyerő taktika ma a két kerékcsere volt. Utólag könnyű mondani, de ez a helyzet” – nyilatkozta a finn a Sky Sportsnak. „Úgy gondolom, csapatként túlságosan az egy kiállás teljesítésére koncentráltunk, mert azt gondoltunk, az a legjobb, de nem így volt.”

„Az utolsó 10-15 körre nem maradtak első gumijaim, szóval csak arról szólt minden, hogy hazahozzam az autót. Az utolsó etap nem volt szórakoztató.”

A kérdésre, nem ment-e túl messzire a rádióüzenetével, Bottas így felelt: „Világossá tettem, amit gondolok. Korábban a versenyen is javasoltam a két kiállást, de a csapat egy kerékcserére ment, és tessék.”

„Bójának éreztem magam, ilyen egyszerű” – nyilatkozta a finn Verstappen és Perez előzéséről. „Természetesen mindent megpróbáltam, amit tudtam. Megpróbáltam dobogón végezni, de a gumik teljesen elfogytak, szóval nem volt esélyem.”

„Azt gondoltuk, hogy a gumik sokkal jobban tartanak, ez volt a legfőbb dolog. Azt gondoltuk, hogy a kemény abroncs közel versenytávon kitart, de nem ez volt a helyzet.”

A kérdésre, a Mercedes tehetett-e volna többet érte a mai versenyen, Bottas így felelt: „Ha két kiállásom van, akkor biztos vagyok benne, hogy a dobogón végzek és a győzelemért harcolok.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!