Költségplafon-ügy

Boullier: Alonso nem „csapatromboló”

Megvédte egykori munkatársát Eric Boullier, aki szerint a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso nem érdemli meg az őt illető kritikákat.

Sok szó esik az utóbbi napok során Fernando Alonsóról, aki kedden már azt megelőzően gondoskodott az eseménydús Forma-1-es nyári szünetről, hogy az igazán elkezdődött volna. Az Aston Martinhoz való átigazolása kapcsán Eric Boullier-t, a McLaren egykori versenyigazgatóját is mikrofonvégre kapták. A szakember elárulta, sosem értette, miért terjedt el Alonsóról egy negatív, toxikus személyiség képe. Ő maga az ellenkezőjét tapasztalta a kétszeres világbajnokról.

„Nem tudom, ez miért terjedt el róla. Sosem volt ’csapatromboló’. Igazi csapatszellemmel rendelkezik, de ez a garázs másik oldalát elfoglaló versenyzőre nem mindig terjed ki” – fogalmazott Boullier, aki szerint Alonso mellett kétféle szerep juthat a csapattársnak.

Hirdetés
 

„Vagy a keze alá dolgozik, vagy ellenségekké válnak. Jól viselkedik olyan környezetben, ahol ő az elsőszámú, a másik versenyző pedig őt segíti. Amikor Jenson Buttonnal voltak együtt, akkor kellően okosak voltak ahhoz, hogy megértsék és tiszteljék egymást. Stoffel [Vandoorne] esetében hasznosítani tudta Stoffel visszajelzéseit, így az a kapcsolat is működött. Akkor válik valaki az ellenségévé, ha nem tudja őt a saját hasznára fordítani.”

A fentiek akár egy önző ember leírásaként is megállnák a helyüket, ám Boullier szerint Alonso a közös cél érdekében épít az őt körülvevő emberekre.

„Én a valaha volt legjobb csapatépítőt láttam benne. Nagyszerű versenyző, saját magára koncentrál és a győzelem érdekében maga körül mindenkit be akar vonni. Minden részletre odafigyel. Az öltözőjébe bezárkózva azt gondolhatnánk, hogy pihen, de a legtöbbször ilyenkor is dolgozik. Péntekenként minden riválisa gumikopását kielemzi, így vasárnaponként pontosan tudja, kivel érdemes felvenni a harcot és kitől érdemes távol maradni.”

„A versenyeken a kivetítőket is a hasznára fordítja, azokról olvas le további információkat. Stratégiai szinten hihetetlenül erős. Ő az egyike azon versenyzőknek, akik technikailag mindent értenek az autójukkal kapcsolatban. Nem egy mérnök, mégis érti a rendszerek működését, valamint anélkül ad tanácsot a javításukkal kapcsolatban, hogy újra próbálná tervezni azokat. Ez egy apró, de fontos különbség.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Boullier: Alonso nem „csapatromboló”
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt
Leclerc elmondta, hogyan készül a Ferrari a 2023-as szezonra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!