Friss hírek

Brawn: Elfogadhatatlan, hogy a csapatfőnökök követelnek dolgokat a versenyigazgatótól

A Forma-1 motorsport-igazgatója, Ross Brawn azt szeretné, ha a jövőben a csapatok vezetői nem tudnának közvetlenül kommunikálni a versenyigazgatóval.

A hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon komoly vitát váltottak ki azok a versenyigazgatói döntések, melyeket Michael Masi hozott meg az utolsó körökben, és melyek alapvetően döntő hatással voltak a világbajnokság végeredményére.

Sokan a probléma okát abban látják, hogy az F1-es csapatfőnökök, illetve sportigazgatók közvetlenül tudnak kommunikálni a versenyigazgatóval, ezáltal pedig akár a döntéseit is befolyásolhatják.

Hirdetés
 

Ross Brawn azt mondja, a bizonyos döntésekkel kapcsolatos lobbitevékenység elfogadhatatlan.

„Olyan ez, mintha egy futballedző beszélgetne a bíróval. Nem elfogadható, hogy csapatfőnökök ilyen nyomás alá helyezik Michaelt a verseny alatt” – mondta az F1 motorsport-igazgatója az Auto Motor und Sport című német lapnak.

„Toto Wolff nem követelheti, hogy a biztonsági autó ne jöjjön be, Christian Horner pedig azt nem, hogy az autóknak vissza kell venniük a köreiket. Ez a versenyigazgató döntésén múlik. Szóval jövőre meg fogjuk szüntetni ezt a kapcsolatot.”

A helyzetet ráadásul csak súlyosbítja, hogy ezeket a beszélgetéseket mostanában a televíziós közvetítések során is bejátszották, így rajongók millió hallhatták, ahogy a csapatfőnökök egyezkednek Michael Masival.

Brawn egyébként azt mondja, lenyűgözőnek találta a vasárnapi verseny hajráját, csak azt sajnálja, hogy a Mercedes óvása árnyékot vet a szezonzáróra.

„Az utolsó körben hozott döntés olyan csúcspont, amit nem lehet felülmúlni. Sajnos a tiltakozás némi árnyékot vet a fináléra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!