Friss hírek

Imola, Portimao és Isztambul is esélyes a 2021-es beugrásra

Továbbra sincs döntés arról, hogy hol rendeznek majd Forma-1-es versenyt április 25-én, ahová eredetileg a Vietnámi Nagydíjat tervezték.

A száguldó cirkusz vezetősége nemrég tette közzé az előzetes versenynaptárat. Az F1-es mezőny már 2020-ban ellátogatott volna Vietnáma, a koronavírus-járvány miatt viszont a hanoi versenyt törölni kellett.

Sokáig az volt a terv, hogy az ország F1-es bemutatkozását egy évvel eltolják, végül azonban a verseny kikerült a jövő évi naptáról. Az április 25-i időpontra így több helyszín – köztük Imola – is pályázik.

Ross Brawn elárulta, egyelőre még nincs döntés arról, hogy hol tartanak versenyt, azonban több szempontot is figyelembe kell venniük.

„Imolában, Portugáliában és Törökországban is jó versenyeket láttunk – minden nyitott még, meglátjuk, hogy alakul” – mondta a sportigazgató a Gazzetta dello Sport című lapnak adott interjújában.

„Nyilván sajnáljuk, hogy nem mehetünk Vietnámba, de egy ütős cserehelyszínt találunk majd.”

„Nem kérdés, hogy jövőre szeretnénk visszatérni a normális kerékvágásba, ezért nyilván alaposan megfontoljuk a kereskedelmi szempontokat is. Néhány ország emiatt jobb helyzetben lesz, hiszen jobb kereskedelmi ajánlattal tudnak előállni, ezt pedig muszáj figyelembe vennünk, hiszen amilyen gyorsan csak lehet, vissza kell térnünk a normális pénzügyi szintekre.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire optimisták azzal kapcsolatban, hogy 2021-ben az összes tervezett versenyt meg tudnak rendezni, Brawn kifejtette: „Ausztrália jó helyzetben van jelenleg a koronavírus szempontjából.”

„Eddig még nem döntöttek arról, mi lesz a helyzet az Australian Opennel, de a dolgok gyorsan változnak, én pedig optimista vagyok. Úgy hiszem, Ausztráliában pontosan tudják, hogy az F1 közössége tud felelősségteljesen viselkedni, amikor ellátogat az országba. És lesz majd vakcina is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!