Friss hírek

Brawn: Nem fogjuk elsietni a nézők beengedését

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn reméli, az év későbbi részében már látogathatják rajongók a versenyeket, azt azonban leszögezte, nem fogják elsietni az ezzel kapcsolatos döntést.

A Forma-1 2020-as idénye július elején rajtol majd Ausztriában: egyelőre 8 európai verseny időpontját jelentették be, ezeket zárt kapus futamként rendeznék meg, rajongók és a média képviselői sem látogathatnak ki a versenypályákra.

Ross Brawn, a száguldó cirkusz sportigazgatója viszont bízik abban, az év későbbi szakaszában enyhíthetnek majd.

Hirdetés
 

„Nem fogjuk elsietni. Azt hiszem, néhány későbbi európai verseny optimista, de szerintem inkább ne tervezzünk még ezzel” – mondta Brawn a minap egy interjúban.

„Azt hiszem, ha már a tengerentúli versenyekre megyünk, elkezdhetünk reménykedni abban, hogy lesznek rajongók, de még erre sincs garancia.”

„Szerintem kritikus fontossággal bír az, hogy biztonságos környezetben tartsuk a versenyeket. Körbe fogjuk járni a világot, nem lehet problémánk egy adott országban, ami aztán meggátolja azt, hogy más nemzetekhez látogassunk. Szóval lassan fogunk lépkedni ezen a téren.”

„A rajongók nagyon fontosak számunkra. Szeretnénk újra látni őket, mert rengeteget hozzátesznek a légkörhöz. De azt hiszem, nagyon fokozatosan haladunk majd ebben a kérdésben.”

„Nem akarunk beleugrani, és aztán később kiugrani belőle, ha találunk egy problémát.”

A Forma-1 vezetősége továbbra is bízik abban, 15-18 versenyt meg tudnak rendezni 2020-ban. A versenynaptár további részét várhatóan a következő hetekben publikálják.

Brawn azt mondja, a bajnokság elindításához kulcsfontosságú volt annak elfogadása, hogy csak zárt kapuk mögött rendezhetnek versenyt kezdetben.

„A helyzet más szerte a világban. Maga a tény, hogy felkészültünk a zárt kapus versenyek elfogadására a szezon első felében, több lehetőséget kínált nekünk” – mondta Brawn.

„Nem ideális ez, egyetlen sport számára sem ideális, hiszen a rajongók szerves részét képezik. De úgy éreztük, hogy sokkal nagyobb a vágy arra, hogy elmenjünk versenyezni és közvetítsük a futamokat, és lenyűgözzük a rajongókat, mint arra, hogy ne csináljunk semmit.”

„A zárt kapus események alkotják az európai szezonunkat. Természetesen módosítani tudunk ezen, és egyre jobban értjük majd, hogyan is állunk ezzel a járvánnyal. A szezon első fele Európában lesz. Az év második fele még képlékeny. Szerintem elég magabiztosak vagyunk arra vonatkozóan, hogy Bahreinben és Abu Dhabiban zárjuk majd az évet, középen pedig kitöltjük majd a helyeket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!