Brawn neve is szerepel a Ferrari listáján - F1VILÁG.HU

Brawn neve is szerepel a Ferrari listáján

HIRDETÉS
Mattia Binotto Ferraritól való távozása szolgáltatja az egyik legfőbb beszédtémát az olasz sportsajtóban – a maranellóiak még mindig nem adtak hivatalos tájékoztatást a szakember jövőjével kapcsolatban, miközben már arról lehet olvasni, Ross Brawn is szerepel a Scuderia listáján.
Michael Schumacher, Ross Brawn, Ferrari

Bár néhány hete a Ferrari még rövid közleményben cáfolta, hogy meneszti csapatfőnökét, múlt pénteken az olasz lapok egybehangzóan állították, Binotto távozik a Scuderiától – a szakember állítólag önként döntött úgy, hogy lemond a csapatfőnöki posztról.

Utódjaként az olasz médiában az Alfa Romeót irányító Fred Vasseurt emlegetik, noha korábban állítólag Andreas Seidlt, a McLaren csapatfőnökét is megkörnyékezték a maranellóiak. Egy biztos, nem csak egyetlen név szerepel a Ferrari listáján, a La Stampa című olasz lap szerint Ross Brawn neve is felmerült.

Brawn még a Michael Schumacher-érában dolgozott technikai igazgatóként a Ferrarinál Jean Todt irányítása mellett, 2009-ben pedig saját csapatával, a BrawnGP-vel szerzett világbajnoki címet, mielőtt a Mercedes gyári csapatának főnöke lett.

A La Stampa szerint nem Brawn a Ferrari első számú jelölje, a csapat listáján azonban szerepel. Az olasz lap szerint Vasseur a legesélyesebb arra, hogy átvegye Binotto helyét.

A RacingNews365.com című internetes portál mindeközben arról ír, akár már ma bejelenthetik a svájci szakember távozását, ám valószínűbb, hogy csak kedden történik meg mindez.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!