Friss hírek

Brawn: További F1-es versenyek lehetnek Európában

További európai versenyhelyszínek kerülhetnek a 2020-as Forma-1-es versenynaptárba, és lehetséges helyszínként Mugello is felmerült – erősítette meg a száguldó cirkusz sportigazgatója, Ross Brawn.

A Forma-1-es világbajnokság július elején rajtol majd Ausztriában: a Red Bull Ringen két futamot is megtartanak, majd a mezőny Magyarországra látogat, aztán Nagy-Britannia, Spanyolország, Belgium és Olaszország felé veszi útját.

A versenynaptár további része még kialakítás alatt van: a tervek szerint a száguldó cirkusz Eurázsiába, Ázsiába, Amerikába és a Közel-Keletre is ellátogat.

Hirdetés
 

Az F1 vezetősége azonban fel van készülve arra az eshetőségre is, ha a tervezett távoli helyszínek közül valahova nem tudnak ellátogatni.

Ebben az esetben további európai futamokkal bővülhet a program, a minap pedig arról szóltak a hírek, az F1 mezőnye Mugellóba is ellátogathat közvetlenül a monzai Olasz Nagydíj után, és itt tarthatják a Ferrari 1000. Forma-1-es futamát.

„Ezekre az európai versenyekre másféle modellt kell alkalmaznunk, mint amit szoktunk, hiszen nem lesznek rajongók” – mondta Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója a RaceFans című oldalnak adott interjúban.

„Ez azt jelenti, hogy több lehetőség lesz arra, hogy különféle helyszínekre látogassunk. Mugello, Hockenheim, Imola és Jerez: különböző helyszínek jelentenek lehetőséget, megvizsgáljuk ezeket.”

„Ezeket a futamokat meglehetősen rövid határidőn belül meg tudnánk rendezni, hiszen ha nincsenek rajongók, nem kell jegyeket értékesíteni, nincsenek bonyodalmak. Ha pedig állandó pályáról beszélünk, akkor meglehetősen gyorsan meg lehet oldani. Persze ha fel kell építeni egy pályát, az egészen más helyzet.”

„Szóval úgy gondolom, számos remek európai helyszínt használhatunk fel abban az esetben, ha kiesik egy-egy futam.”

A mugellói verseny főleg akkor jöhet számításba, ha a szeptember 20-ra tervezett szingapúri versenyt nem sikerül megtartani. A futam szervezői jelezték, ragaszkodnak az eredeti dátumhoz, mint ahogy a rajongókhoz is.

IDE KATTINTVA MEGNÉZHETED A MÓDOSÍTOTT F1-ES VERSENYNAPTÁRAT!

Brawn azt mondja, elképzelhető, hogy lesznek további versenyek Európában.

„Nem ez a terv jelenleg, de előfordulhat. Nem azt mondom, hogy nem fog megtörténni, de nem ez a terv. Az A-terv az, hogy 8 verseny lesz Európában, és reméljük, hogy a közeljövőben ki tudjuk tűzni a tengerentúli versenyeket is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!