Brawn: Verstappen Schumacherre emlékeztet engem - F1VILÁG.HU

Brawn: Verstappen Schumacherre emlékeztet engem

HIRDETÉS
A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn elárulta, hétvégi teljesítményével Max Verstappen Michael Schumacherre emlékeztette őt. A szakember szerint nem kétséges, hogy a holland pilóta kiemelkedően szerepelt a Mexikói Nagydíjon.
MEXICO CITY, MEXICO - NOVEMBER 07: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates in parc ferme during the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on November 07, 2021 in Mexico City, Mexico. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Vasárnapi győzelmével Verstappen 19 pontos előnyre tett szert riválisával, Lewis Hamiltonnal szemben, a fiatal pilóta azonban nem dőlhet még hátra, hiszen az idei világbajnokságból négy verseny hátravan még.

Brawn szerint Verstappen vasárnap hibátlanul versenyzett, a részletekre való odafigyelése pedig Schumacherre emlékezteti a Ferrari egykori technikai igazgatóját.

„Max semmit sem csinált rosszul. Lenyűgöző teljesítmény volt. És miközben Checót választották a nap versenyzőjének, számomra Max volt az amiatt, ahogy kontrollálta az első kanyart, ahogy tökéletesen kezelte a biztonsági autó utáni újraindítást, és ahogy nem engedett közel magához senkit” – mondta Brawn.

„A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondta a verseny után, hogy Max rengeteg időt töltött azzal, hogy kiértékelte a lehetséges stratégiákat, amiket használhat a rajtnál.”

„Arra emlékeztet ez engem, hogy Michael Schumacher is rengeteg időt töltött azzal, hogy a versenyhétvége előtti csütörtökön sétált a pályán. Megnézte a kanyarokat, a menekülőutakat, ha balul sülnek el a dolgok. Szóval mindig tudta, hogy egy bátor manőverből hogyan tud biztonsággal kimenekülni, és magabiztosabban tudott belemenni a manőverbe. Max nagyon jól kihasználta az első kanyart Mexikóban, és megvolt az önbizalma ahhoz, hogy megcsinálja.”

Brawn hozzátette, izgalmas végjátékra számít.

„Négy verseny van még hátra, és bármi megtörténhet, szóval ennek a bajnoki küzdelemnek közel sincs még vége. Hallottam valakitől, hogy mindketten megérdemlik ezt a bajnoki címet – és bizonyos tekintetben így is van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!