Friss hírek

Briatore: Schumacher soha nem panaszkodott

Fotó: www.michael-schumacher.de

Habár sokan kételkedtek tehetségében, Flavio Briatore biztos volt döntésében, amikor Michael Schumacherrel aláírta benettonos szerződését 1991-ben.  

Schumacher az 1991-es Belga Nagydíjon debütált a Forma-1-ben a Jordan istállónál, azonban Bernie Ecclestone is észrevette, hogy jobb autóra van szüksége a németnek – majd két héttel később már a Benettonban bizonyíthatott a német. 

Flavio Briatore csapatával 1994-ben és 1995-ben is világbajnoki címet szerzett a német pilóta, pedig kezdetben sokan kételkedtek benne. 

„Akkoriban Michael nem győzött meg mindannyiunkat” – mesélt Briatore Nico Rosberg podcastjében. „Azt mondták, túl fiatal, nem annyira jó, ez, meg az. De én biztos voltam a dolgomban. Aztán a monzai edzés előtt, reggel három vagy négy órakor aláírtunk.”

Briatore elmondta, Schumacher nemcsak különleges tehetség volt karrierje kezdetén, de azzal is kitűnt a többi versenyző közül, ahogy a csapattal bánt. 

„Ami rögtön feltűnt, hogy Michael soha nem panaszkodott. Amikor az autóval problémája akadt, akkor megpróbálta megoldani. A többi versenyző egyszerűen azt mondta ilyenkor, hogy az autó sz*r. Ezzel szemben ő a mérnökökkel beszélgetett, mindenkit biztatott. A csapatban korábban senki nem látott ilyen beállítottságú pilótát. Egy hihetetlen motivátor volt, aki soha nem adta fel.”

Schumacher hamar meggyőzte a kételkedőket a pályán mutatott teljesítményével, hiszen rögtön gyorsabb tudott lenni csapattársánál. 

„Michael azonnal gyorsabb volt, mint Nelson Piquet. Számunkra világos volt: ha ez a kivételes versenyző egy jó autót kap, akkor ki fog tűnni a mezőnyből. És pontosan ez történt” – emlékezett vissza Briatore. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Briatore: Schumacher soha nem panaszkodott
Élő közvetítés: Ismerkedj meg a 2021-es Mercedesszel!
Megmutatta új F1-esét a Mercedes!
Már a bemutató előtt mutogatja új autóját a Mercedes
Mazepin szeretné megváltoztatni az F1-es rajongók véleményét