Friss hírek

Brundle: Binotto Ferraritól való távozása egy kicsit furcsa

Egy kicsit furcsának tartja Mattia Binotto Ferraritól való távozását a korábbi Forma-1-es versenyző, a jelenleg a Sky Sports F1 televízió szakkommentátoraként tevékenykedő Martin Brundle.

A Ferrari kedden jelentette be, Binotto 28 év után távozik az olasz istállótól, a maranellói istálló tehát 2023-ban új csapatfőnököt nevez majd ki. Hogy kit, arról még nincs döntés, de jó eséllyel az Alfa Romeótól érkező Fred Vasseur lesz a Ferrari új vezetője.

Binotto azonban 2019-es csapatfőnöki kinevezése óta kettős feladatot látott el az istállónál, hiszen a technikai részleget is ő vezette – a Ferrarinak tehát vagy egy hasonló kvalitásokkal rendelkező utódot kell találnia, vagy átszervezésekre lesz szüksége házon belül.

Hirdetés
 

A Sky Sports F1 televízió szakkommentátora, Martin Brundle is erről beszélt – bevallotta, kicsit furcsállja Binotto távozását.

„A Ferrarinál természetesen az ember egy országért dolgozik, nemcsak egy csapatért” – mondta Brundle. „Most elveszítették a technikai vezetőjüket és csapatfőnöküket, szóval hacsak nincs valakijük, aki nagyon-nagyon jó ahhoz, hogy azonnal átvegye a helyét, az egész egy kicsit furcsának tűnik.”

Brundle arról is beszélt, a Ferrarinak olyasvalakit kellene találnia, aki nincs annyira az olasz média kereszttüzében, mint Binotto.

„Beszélned kell olaszul. És azt gondolom, a probléma az, hogyha visszatekintünk arra az időszakra, amikor utoljára eredményesek voltak, Jean Todt személyében egy francia, Ross Brawn személyében egy brit, és Rory Byrne személyében egy dél-afrikai vezetőjük volt, és így tovább. Talán újra erre lenne szükségük – olyasvalakire, aki nincs teljes mértékben kitéve az olasz médiának napi szinten.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!