Brundle megvédte az F1-es versenyirányítást, szerinte nem adtak ukázt felülről - F1VILÁG.HU

Brundle megvédte az F1-es versenyirányítást, szerinte nem adtak ukázt felülről

Az egykori Forma-1-es versenyző, Martin Brundle biztos benne, nem kapott olyan ukázt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyirányítása, hogy bizonyos döntésekkel izgalmasabbá kell tenniük a versenyeket.

A múlt vasárnapi Ausztrál Nagydíj meglehetősen drámai fordulatokat tartogatott, miután a versenyt összesen három alkalommal szakították meg piros zászlókkal. Először Alex Albon, később pedig Kevin Magnussen balesete miatt döntöttek a leállítás mellett, a hajrában pedig a második újraindítást követő tömegbaleset adott okot erre.

A leintést követően viszont több versenyző is megkérdőjelezte a futamon alkalmazott piros zászlók szükségességét – különösképp Albon, illetve később Magnussen baleseténél. Lando Norris például azt mondta, szerinte a show miatt döntöttek így a versenyirányításon, Martin Brundle azonban az FIA védelmére kelt, szerinte szó sincs erről.

„Kétlem, hogy volt bármiféle instrukció, hogy pezsdítsék fel a show-t, ha szükséges” – mondta a Sky Sports F1 televízió szakértőjeként tevékenykedő volt F1-es pilóta. „Bele kell képzelnünk magunkat azok helyébe, akik ezekért a döntésekért felelősek. A pályán kívül ülve könnyű nekünk azt mondani, hogy ’ezt vagy azt kellett volna tenni’.”

Brundle utalt Felipe Massa 2009-es magyarországi balesetére is, amikor a Ferrari brazilját egy elszabadult rugó találta fejen.

„2009-ben Felipe Massa majdnem meghalt, miután egy másik autóról lerepülő elem berepült a pilótafülkéjébe. A melbourne-i ráadásul egy utcai pálya, sok rajongó van az aszfaltcsík mindkét oldalán, illetve sportbírók és orvosi személyzet. Ha tehát alkatrészek hevernek a pályán, nem szabad, hogy azok 320 km/h-s sebességnél a levegőbe repüljenek.”

„Amikor Alex Albon kicsúszott, azt gondoltam, csak a biztonsági autót használják majd, lesöprik a kavicsot és elviszik az autót. Egy piros zászló talán kicsit szükségtelennek tűnt, de a verseny végén volt egy gumi és egy kerék a pályán, és rengeteg törmelék.”

„Abban abszolút biztos vagyok, hogy senki sem mondja azt, hogy ’hé, tegyük egy kicsit szórakoztatóbbá ezt!’.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Brundle megvédte az F1-es versenyirányítást, szerinte nem adtak ukázt felülről
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!