Button a gumikat okolja a gyenge szereplésért - F1VILÁG.HU

Button a gumikat okolja a gyenge szereplésért

HIRDETÉS

Az abroncsokat okolja a Koreai Nagydíj időmérő edzésén elért gyenge teljesítményéért a McLaren-Mercedes regnáló világbajnoka, Jenson Button.


Az abroncsokat okolja a Koreai Nagydíj időmérő edzésén elért gyenge teljesítményéért a McLaren-Mercedes regnáló világbajnoka, Jenson Button.

A brit versenyző csupán a hetedik rajtkockából kezdheti majd meg a vasárnapi viadalt, miután bő 1 másodperces hátrányt szenvedett el az első helyet megszerzett Sebastian Vettellel szemben.

Button elmondta, meglepte a gyenge teljesítmény, mivel a tegnapi kettő, valamint a ma délelőtti szabadedzésen is elégedettek voltak az autó teljesítményével.

„Az autó kiváló volt tegnap és ma délelőtt is elégedettek voltunk vele” – mondta a tavalyi év legjobbja.

„Délután azonban egész egyszerűen nem sikerült felmelegíteni az abroncsokat, és küszködtem a blokkoló kerekekkel, mind elöl, mind pedig hátul, s emellett még az alacsony tapadás is nehézségeket okozott.”

„Egyszerűen nem találtam tapadást a pályán. Csalódott vagyok, hogy ilyen messze kerültem az éltől. Lewis [Hamilton] sokkal gyorsabb volt, bár ő is csak negyedik lett.”

„Ami viszont pozitív dolog, hogy a pálya tisztább oldaláról rajtolok majd, és van néhány hosszú egyenes, szóval szórakoztató első kör lesz.”

Button hozzátette, nagyon kemény versenyre számít, az izgalmakat pedig tovább fokozhatja, hogy a meteorológusok szerint az eső is megérkezhet a futam rajtjára.

„Az időjárástól függetlenül kemény verseny lesz, de akár eshet is holnap. Az ember az első körben megnyerheti, de el is bukhatja a versenyét, szóval arra törekszünk majd, hogy jól eljöjjünk a rajtrácsról és előrelépjünk néhány pozíciót.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!