Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

2020 Russian Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Mercedes

Button: Bottas csak egy módon győzheti le Hamiltont

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Button: Bottas csak egy módon győzheti le Hamiltont

Jenson Buttonnak, a volt F1-es pilótának van néhány ötlete, hogy Valtteri Bottas hogyan tudná legyőzni csapattársát, Lewis Hamiltont.

Lewis Hamilton a Mercedes istállón belül határozottan dominál Valtteri Bottas felett: a brit pilóta jelenleg 44 ponttal vezeti csapattársa előtt a vb-pontversenyt, és míg a brit 6-szor, a finn pilóta csak 2 alkalommal ünnepelhetett a dobogó legfelső fokán. 

Bottas az Orosz Nagydíjon győzni tudott, ahol a célba érést követően üzent kritikusainak: a finn láthatóan megkönnyebbült, hogy végre elsőként ért célba. 

Jenson Button szerint Bottas nem fog pszichológiai játszmákba belemenni Hamiltonnal szemben, még akkor sem, ha az lehet, hogy működne – a brit szerint, ha Bottas a pályán szeretne válaszokat adni, akkor alapos felkészülésre és kockázatvállalásokra lesz szüksége a versenyhétvégék során.

„Valtteri csapatjátékos. Bizonyos dolgokat érdemes lennie felvetnie Lewis csapattársaként, hogy pszichológiailag el tudjon érni néhány dolgot. De Valtteri egyszerűen egy kedves srác. Ő a pályán akar válaszokat adni” – mondta Button. 

„Szerintem csak egy módon tudja legyőzni Lewist – jobban kellene az autót beállítani, mint ő, vagy más stratégiát kellene választania a versenyre. Olyan részletekről van szó, mint a gumik védelme, hogy aztán a megfelelő időben támadhasson. Szerintem néhányszor Lewis elgondolkodott már, hogy „hogyan tudott megverni ott, ahol én vagyok a leggyorsabb?”. De csak így megy: az autóval való munkával, a stratégiával.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!