Button örömmel vállal vezérszerepet a McLarennél

Jövőre a fiatal, de kétségkívül roppant tehetséges Sergio Perez lesz Jenson Button csapattársa a McLaren-Mercedesnél, így kimondva-kimondatlanul a 2009-es világbajnoknak lesz az istálló vezéregyénisége.


Jövőre a fiatal, de kétségkívül roppant tehetséges Sergio Perez lesz Jenson Button csapattársa a McLaren-Mercedesnél, így kimondva-kimondatlanul a 2009-es világbajnoknak lesz az istálló vezéregyénisége.

Az elmúlt években Lewis Hamiltonnal egyenrangú csapattársak voltak a McLarennél, a jövő évtől kezdve azonban egyértelműen előre kell lépnie, és csapata élére kell állnia. Button felkészültnek tartja magát az új szerepkörre.

„Ha csak egy tapasztalt pilóta van a csapatban, akkor mindjárt más a felállás, de az, hogy egy csapat élére kell állni, igazán kedvemre való. Természetesen jobban várják majd tőlem az eredményeket, de nem gondolom, hogy ez a teher megbénítana”- nyilatkozta a Telegraph újságírójának a 32 éves pilóta, aki azzal érvelt, hogy már évek óta komoly eredménykényszer alatt autózik.

Sergio Perez személyében gyors, de tapasztaltnak semmiképpen sem mondható csapattársa lesz 2013-tól, de Button szerint a McLaren jó döntést hozott a mexikói leigazolásával. „Gyors, intelligens és nagy a tudásvágya. Sokat segít majd nekünk azzal, hogy egy másik csapattól érkezik. Mindig hasznos, ha valaki új ötleteket hoz magával”- méltatta fiatal kollégáját Button.

„Egyáltalán nem becsülöm alá Sergiót. Valóban kevesebb tapasztalata van, mint Lewisnak, és ez lesz majd az első éve a csapattal. Ennek ellenére is gyors lesz, és később majd jön a kiegyensúlyozott teljesítmény is. A McLaren számára egyértelműen ő a jövő világbajnoka. Ha pedig már jövőre felülmúl engem, akkor megemelem előtte a kalapomat”- mondta Button, akit egyébként meglepett az, hogy Hamilton elhagyta a McLarent, de megérti, hogy jelenlegi csapattársa új kihívást keres magának.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!