Campos egyelőre nem indít csapatot az F1-ben - F1VILÁG.HU

Campos egyelőre nem indít csapatot az F1-ben

HIRDETÉS

A GP2-es csapatfőnök, Adrian Campos megerősítette, a közeljövőben biztosan nem indít csapatot a Forma-1-ben, pedig a múlt héten sikeresen megegyezett egy katari befektetőcéggel, mellyel jócskán megnőtt idei költségvetése.

A GP2-es csapatfőnök, Adrian Campos megerősítette, a közeljövőben biztosan nem indít csapatot a Forma-1-ben, pedig a múlt héten sikeresen megegyezett egy katari befektetőcéggel, mellyel jócskán megnőtt idei költségvetése.

Campos GP2-es csapata az idei évben Barwa International néven vesz részt a bajnokságban, miután szponzori szerződést kötött a katari céggel.

A spanyol csapatot többször szóba hozták már a Forma-1-gyel, különösen azután, hogy a Super Aguri tulajdonosa, Aguri Suzuki a múlt évben előrehaladott tárgyalásokat folytatott Alejandro Agaggal, aki a Campos istálló többségi tulajdonosa.

Annak ellenére, hogy a katari cég hatalmas összeget hozott a csapatnak, Campos elárulta, egyelőre nem gondolkodik azon, hogy betör a Forma-1-be.

“Sokan úgy gondolják, hogy be kellene törnünk a legfelsőbb kategóriába, azonban most az az elsődleges célunk, hogy harcba szálljunk a bajnoki címért a GP2-ben” – mondta a spanyol üzletember az El Mundo-nak adott interjújában.

“Természetesen mindenre odafigyelünk, és ha lesz lehetőségünk, akkor arra lecsapunk, de ez nem mindig lehetséges. A Forma-1 nagyon összetett és jelenleg egy elég zárt világ” – folytatta Campos, aki bízik benne, hogy hamarosan több spanyol versenyző is bekerül a Forma-1-be.

“Jelenleg Fernando Alonso mindent visz. Szerencsére van nekünk, és a szponzorok őt akarják, de ez egyben azt is jelenti, hogy sokkal nehezebb a következő generáció élete. Mindezek ellenére úgy gondolom, hogy rengeteg tehetség van a kisebb kategóriákban, akiknek minden esélyük megvan arra, hogy bekerüljenek a Forma-1-be.”

Campos, aki korábban Alonso menedzsereként tevékenykedett, azt is hozzátette, hogy véleménye szerint a spanyol versenyző újabb bajnoki címet fog szerezni a királykategóriában, akár már a következő idényben.

“Bízom benne, hogy nyerni tud idén. Mindig is azt mondtam, hogy Fernando minden címet megszerezhet, amit meg akar. A Renault jól ismeri őt, és tudja, mire van szüksége. Biztos vagyok benne, hogy képes a bajnoki cím megszerzésére, ha nem idén, akkor jövőre, de meg fogja csinálni. Mindig is a bajnoki címért harcol” – tette hozzá a spanyol szakember.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!