Friss hírek

Coulthard: Vettel nyugtalanságot vinne a Mercedeshez

2019 Chinese Grand Prix, Thursday - Steve Etherington Sebastian Vettel, Lewis Hamilton
David Coulthard szerint a Mercedes meg fogja fontolni Sebastian Vettel szerződtetését a 2021-es F1-es szezonra, azonban a skót úgy gondolja, nem lenne jó döntés, ha a német istálló a Hamilton-Vettel párossal versenyezne.

Múlt héten a Ferrari hivatalosan is bejelentette, hogy a 2021-es szezonban elválnak útjaik Vettellel, és helyére Carlos Sainz érkezik majd. A döntést követően a McLaren bejelentette, Sainz helyére Daniel Ricciardót szerződtetik, így Vettel számára már nem sok lehetőség maradt. 

A hírek szerint Vettel megkereste a Mercedest azzal kapcsolatban, hogy volna-e számára egy szabad ülés 2021-re – Coulthard szerint elképzelhető, hogy a német akár alacsonyabb fizetésért vagy ingyen is csatlakozna az istállóhoz. 

A volt F1-es pilóta azonban úgy gondolja, a Mercedesnek nem szabadna elcsábulnia, jelenleg ugyanis a Hamilton-Bottas páros tökéletes számukra ahhoz, hogy elérjék céljaikat. 

„Úgy gondolom, ez hiba lenne a Mercedestől, mert már van egy versenyzőjük, aki győzelmeket és bajnoki címet tud szerezni” – nyilatkozta Coulthard. „Nem gondolom, hogy csapaton belül szüksége lenne a konkurenciaharcra, hogy a legjobbat hozza ki magából. Vettel nyugtalanságot hozhatna a csapatba.”

„A múlt már megmutatta, hogy csak problémákat jelent, ha két erős személyiség van egy csapaton belül.”

„Világos, hogy ha Vettel kevés pénzt vagy semmit nem kér a szolgálataiért, akkor a vezetőségnek meg kell fontolnia, hogy nem akarja-e elfogadni az ajánlatot. Egy német versenyző biztosan vonzó, de én ezt nem tudom elképzelni.”

„A Valtteri Bottas-Lewis Hamilton páros a leghatékonyabb út ahhoz, hogy megszerezzék a bajnoki címet” – mondta Coulthard.  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!