Coulthard: Vettel nyugtalanságot vinne a Mercedeshez

2019 Chinese Grand Prix, Thursday - Steve Etherington Sebastian Vettel, Lewis Hamilton
Fotó: Mercedes
David Coulthard szerint a Mercedes meg fogja fontolni Sebastian Vettel szerződtetését a 2021-es F1-es szezonra, azonban a skót úgy gondolja, nem lenne jó döntés, ha a német istálló a Hamilton-Vettel párossal versenyezne.

Múlt héten a Ferrari hivatalosan is bejelentette, hogy a 2021-es szezonban elválnak útjaik Vettellel, és helyére Carlos Sainz érkezik majd. A döntést követően a McLaren bejelentette, Sainz helyére Daniel Ricciardót szerződtetik, így Vettel számára már nem sok lehetőség maradt. 

A hírek szerint Vettel megkereste a Mercedest azzal kapcsolatban, hogy volna-e számára egy szabad ülés 2021-re – Coulthard szerint elképzelhető, hogy a német akár alacsonyabb fizetésért vagy ingyen is csatlakozna az istállóhoz. 

A volt F1-es pilóta azonban úgy gondolja, a Mercedesnek nem szabadna elcsábulnia, jelenleg ugyanis a Hamilton-Bottas páros tökéletes számukra ahhoz, hogy elérjék céljaikat. 

„Úgy gondolom, ez hiba lenne a Mercedestől, mert már van egy versenyzőjük, aki győzelmeket és bajnoki címet tud szerezni” – nyilatkozta Coulthard. „Nem gondolom, hogy csapaton belül szüksége lenne a konkurenciaharcra, hogy a legjobbat hozza ki magából. Vettel nyugtalanságot hozhatna a csapatba.”

„A múlt már megmutatta, hogy csak problémákat jelent, ha két erős személyiség van egy csapaton belül.”

„Világos, hogy ha Vettel kevés pénzt vagy semmit nem kér a szolgálataiért, akkor a vezetőségnek meg kell fontolnia, hogy nem akarja-e elfogadni az ajánlatot. Egy német versenyző biztosan vonzó, de én ezt nem tudom elképzelni.”

„A Valtteri Bottas-Lewis Hamilton páros a leghatékonyabb út ahhoz, hogy megszerezzék a bajnoki címet” – mondta Coulthard.  

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS