Csak délután derül ki, kötelező lesz-e a három kerékcsere a versenyen - F1VILÁG.HU

Csak délután derül ki, kötelező lesz-e a három kerékcsere a versenyen

HIRDETÉS
Vasárnap délután ülnek össze a Forma-1-es csapatmenedzserek, ezt követően születik majd döntés arról, hogy kötelezővé teszik-e a három kerékcserét az esti Katari Nagydíjon.
LOSAIL INTERNATIONAL CIRCUIT, QATAR - OCTOBER 06: Nico Hulkenberg, Haas VF-23, leads Kevin Magnussen, Haas VF-23 during the Qatar GP at Losail International Circuit on Friday October 06, 2023 in Losail, Qatar. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a Katari Nagydíj pénteki napját követően a Pirelli olyan sérüléseket fedezett fel bizonyos abroncsokon, melyek alapján azt feltételezte, komoly kockázata van annak, hogy defektek jelentkeznek majd a vasárnapi versenyen.

Miután a gyanú szerint a kerékvetők okoztak problémát, módosítottak a szombati sprintnapra, a Pirelli pedig jelezte, a 19 körös sprintfutam után további elemzéseket hajt majd végre, hogy kiderüljön, továbbra is aggasztó-e a helyzet az abroncsokkal kapcsolatban. Az FIA már szombaton jelezte, szükség esetén kötelezővé teszik majd a három kerékcserét a mai versenyen, illetve megszabják az etapok maximális hosszát.

A Pirellinek ugyanakkor nincs könnyű dolga a sprintfutam elemzése kapcsán, a 19 körös versenyen ugyanis három biztonsági autós periódus is volt, a lágy és a közepes keverékű gumikat tehát nem használták ki teljes egészében.

A Forma-1 csapatai magyar idő szerint vasárnap délután 1 órakor ülnek össze, itt kapnak majd tájékoztatást arról, hogy milyen intézkedéseket hoznak a 19 órakor kezdődő versenyre.

„Most – mint minden egyes versenyhétvégén – kielemezzük a hozzánk visszajuttatott gumiszetteket. Amint befejezzük ezt a procedúrát, az eredményeket továbbítjuk az FIA-nak, és ha szükséges, további intézkedéseket hozunk a vasárnapi versenyre” – mondta a Pirelli F1-es főnöke, Mario Isola.

„Ami a versenyt illeti, nincs értelme spekulálni a stratégiákról, mivel meg kell várnunk az elemzés eredményét, utána látjuk majd, hogy ennek lesz-e hatása arra, hogy hogyan is zajlik majd a verseny.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!