Csalódott a Renault, mert a topcsapatok „túljártak” az eszén

Fotó: Renault
Carlos Sainz Jr (ESP) Renault Sport F1 Team RS18. Chinese Grand Prix, Sunday 15th April 2018. Shanghai, China.

A Renault technikai igazgatója, Bob Bell elismerte, csalódottak amiatt, hogy a télen nem sikerült nagyobb előrelépést tenniük, és a topcsapatok ezúttal is túljártak az eszükön.

A 2018-as idény első három versenyén a francia istálló volt a legkövetkezetesebb a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull mögött, ám nem tudott olyan nagyot fejlődni a teljesítményt tekintve, mint a McLaren, a Haas, vagy a Toro Rosso.

A Renault jelenleg az 5. helyen áll a konstruktőri pontversenyben partnercsapata, a McLaren mögött, Bell pedig elárulta, nem tudtak olyan sokat fejlődni, mint remélték.

„Úgy fogalmaznék, hogy csalódottak vagyunk, hogy nem vagyunk előrébb” – mondta a Renault technikai igazgatója.

„Azt reméltük, hogy a köridőket tekintve közelebb kerülünk a három topcsapathoz a télen. De ez nem sikerölt, sőt, még egy kicsit el is nyúltak tőlünk. Egyszerűen nem végeztünk elég jó munkát, nem voltunk olyan okosak, mint ők a tél folyamán az autó tervezésében és fejlesztésében.”

A Renault R.S.18-as modellje bevallottan túlsúlyos kissé, ez pedig rossz hatással van a teljesítményre. Bell szerint viszont van esélyük a felzárkózásra.

„Szerintem ésszerű esélyeink vannak arra, hogy csökkentjük a hátrányunkat, hiszen tulajdonképpen szabály az, hogy egyre kisebb előrelépéseket lehet tenniük [a topcsapatoknak]. Nekünk könnyebb dolgunk van a teljesítmény növelésének módjait tekintve.”

Bell azt mondja, „meglehetősen elégedett” a Renault teljesítményével a McLarenhez mérten, mely csapat szintén nem érte el tervezett céljait az autó fejlesztését tekintve, és főleg az időmérőkön küszködik.

Bell elismerte, az olyan csapatok, mint a Toro Rosso és a Haas „nagyon megnehezítik” a Renault életét, és az ellenük való küzdelem kitart az egész idény során.

„Nyilván nagyon aggódtunk a McLaren miatt, amikor előálltak a mi motorunkkal. Nagyon jók az évközi fejlesztésekben, mely során igyekeznek felzárkózni. Nagyon-nagyon szoros küzdelem lesz. Azt reméltük, kicsit előrébb leszünk kezdetben, de ez nem éppen egy egzakt tudomány.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!