Friss hírek

Csalódott a Renault, mert a topcsapatok „túljártak” az eszén

A Renault technikai igazgatója, Bob Bell elismerte, csalódottak amiatt, hogy a télen nem sikerült nagyobb előrelépést tenniük, és a topcsapatok ezúttal is túljártak az eszükön.

A 2018-as idény első három versenyén a francia istálló volt a legkövetkezetesebb a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull mögött, ám nem tudott olyan nagyot fejlődni a teljesítményt tekintve, mint a McLaren, a Haas, vagy a Toro Rosso.

A Renault jelenleg az 5. helyen áll a konstruktőri pontversenyben partnercsapata, a McLaren mögött, Bell pedig elárulta, nem tudtak olyan sokat fejlődni, mint remélték.

„Úgy fogalmaznék, hogy csalódottak vagyunk, hogy nem vagyunk előrébb” – mondta a Renault technikai igazgatója.

„Azt reméltük, hogy a köridőket tekintve közelebb kerülünk a három topcsapathoz a télen. De ez nem sikerölt, sőt, még egy kicsit el is nyúltak tőlünk. Egyszerűen nem végeztünk elég jó munkát, nem voltunk olyan okosak, mint ők a tél folyamán az autó tervezésében és fejlesztésében.”

A Renault R.S.18-as modellje bevallottan túlsúlyos kissé, ez pedig rossz hatással van a teljesítményre. Bell szerint viszont van esélyük a felzárkózásra.

„Szerintem ésszerű esélyeink vannak arra, hogy csökkentjük a hátrányunkat, hiszen tulajdonképpen szabály az, hogy egyre kisebb előrelépéseket lehet tenniük [a topcsapatoknak]. Nekünk könnyebb dolgunk van a teljesítmény növelésének módjait tekintve.”

Bell azt mondja, „meglehetősen elégedett” a Renault teljesítményével a McLarenhez mérten, mely csapat szintén nem érte el tervezett céljait az autó fejlesztését tekintve, és főleg az időmérőkön küszködik.

Bell elismerte, az olyan csapatok, mint a Toro Rosso és a Haas „nagyon megnehezítik” a Renault életét, és az ellenük való küzdelem kitart az egész idény során.

„Nyilván nagyon aggódtunk a McLaren miatt, amikor előálltak a mi motorunkkal. Nagyon jók az évközi fejlesztésekben, mely során igyekeznek felzárkózni. Nagyon-nagyon szoros küzdelem lesz. Azt reméltük, kicsit előrébb leszünk kezdetben, de ez nem éppen egy egzakt tudomány.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!