Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

D’Ambrosio lesz Glock csapattársa a Virginnél

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

D’Ambrosio lesz Glock csapattársa a Virginnél

Jerome D’Ambrosio szerezte meg a Virgin Racing eddig még üresen álló versenyzői ülését a következő idényre, így a belga pilóta lesz Timo Glock csapattársa 2011-ben, jelentette be a csapat keddi közleményében.


Jerome D’Ambrosio szerezte meg a Virgin Racing eddig még üresen álló versenyzői ülését a következő idényre, így a belga pilóta lesz Timo Glock csapattársa 2011-ben, jelentette be a csapat keddi közleményében.

D’Ambrosio a szezon második felében a pénteki tesztpilóta szerepét töltötte be a csapatnál, ám egészen idáig nem lehetett nyugodt a jövőjével kapcsolatban.

A Virgin azonban még karácsony előtt meghozta a döntést, miszerint nem tartja meg Lucas di Grassi szolgálatait, és a belga versenyzőt ülteti be Glock mellé a következő idényre, aki a tavalyi évben egy hosszú távú szerződést kötött az újonc alakulattal.

„Boldog vagyok, hogy sikerült elérnem célomat, és bemutatkozhatom a Forma-1-ben a Marussia Virgin Racing színeiben” – mondta a belga versenyző a csapat által kiadott közleményben.

„Mikor először a csapathoz érkeztem idén szeptemberben, mindent megkaptam, amire csak vágytam. Egy nagyon kemény tesztet kellett teljesítenem, hiszen sokan pályáztak az ülésre, de közben jól kijöttem a csapattal, és szinte azonnal otthonosan éreztem magamat.”

„Nagyon jól érzem magam a csapatnál, profi és ambiciózus emberek dolgoznak körülöttem, és izgalommal tölt el, hogy tudom, részt vállalhatok a csapat jövőjének alakításában.”

A Virgin csapatfőnöke, John Booth elmondta, hogy nem volt túlságosan nehéz meghozniuk a döntésüket, miután látták, hogy milyen jól teljesít az újonc a pénteki edzéseken, ahol a szezon végén néhány alkalommal lehetőséget kapott a vezetésre a csapattól.

„Jerome már jó ideje a látómezőnkben volt, és tudtuk, hogy rajta kell tartanunk a szemünket a jövő évi versenyzői felállásunk véglegesítésekor. Figyelemmel kísértük tevékenykedését a GP2-ben, és egyértelmű volt a tehetsége” – mondta a szakember.

„Azonban mikor a négy versenyhétvégén, illetve az Abu Dhabiban megrendezett újoncok számára fenntartott teszten pályára küldtük, minden várakozásunkat felülmúlta.”

„Abszolút saját erőből szerezte meg a versenyzői ülést, és biztosak vagyunk abban, hogy egy remek párost fog alkotni Timóval. A fiatalság és a tapasztalat, a sebesség és a potenciál egy remek kombinációját adja a jövő évi felállásunk.”

„Már alig várjuk, hogy megtudjuk, mire lesznek képesek együtt a következő szezonban.”

D’Ambrosio egyébként a Gravity Sport Management programjának tagja, melyet a Renault F1 elnöke, Gerard Lopez, és csapatfőnöke, Eric Boillier vezet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!