De la Rosa csatlakozik az Aston Martin F1-es csapatához - F1VILÁG.HU

De la Rosa csatlakozik az Aston Martin F1-es csapatához

A korábbi Forma-1-es versenyző, Pedro de la Rosa lett az Aston Martin csapatának nagykövete – a rutinos pilóta jövőre tehát újra együtt dolgozhat majd a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval.

A silverstone-i istálló tájékoztatása szerint a most 51 esztendős ex-versenyző szorosan együttműködik majd az Aston Martin marketingcsapatával, kommunikációs -és PR-feladatokat lát majd el, emellett pedig tanácsadóként segédkezik csapat új versenyzőfejlesztő programjában is.

De la Rosa 1999 és 2012 között 104 versenyen áll rajthoz öt csapat színeiben, a 2006-os Magyar Nagydíjon a 2. helyen végzett a McLarennel. Bár ennél nagyobb sikereket nem ért el, rendkívül tapasztalt tesztpilótának és szimulátorversenyzőnek számít: tesztversenyzőként bő 105 ezer km-t tett meg F1-es versenyautó volánja mögött.

„Nagy örömmel csatlakozok az Aston Martin csapatához nagykövetként. Már most sokakat ismerek a csapatál, Fernando Alonsóval is sokat dolgoztam együtt a McLarennél és a Ferrarinál, és várom már, hogy mindenkit megismerjek a szervezeten belül” – fogalmazott a spanyol.

„A tapasztalatomat és szakértelmemet felhasználva igyekszem majd segíteni a csapatot a fejlődésben. Számomra világos, hogy óriási potenciál van a csapatban”.

Az Aston Martin jelenleg a 7. helyet foglalja el a konstruktőri versenyben, 2023-ban a Fernando Alonso – Lance Stroll kettőssel áll rajthoz a Forma-1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!