Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

De la Rosa jövőre a HRT versenyzője lesz

2012-ben ismét versenyezhet a Forma-1-ben a jelenleg a McLaren Mercedes tesztpilótájaként tevékenykedő Pedro de la Rosa. A spanyol veterán kétéves megállapodást írt alá a Hispania alakulatával.


2012-ben ismét versenyezhet a Forma-1-ben a jelenleg a McLaren Mercedes tesztpilótájaként tevékenykedő Pedro de la Rosa. A spanyol veterán kétéves megállapodást írt alá a Hispania alakulatával.

„Ez egy nagyon fontos lépés sportkarrieremben. Érettségemet tekintve nagyon is jó fázisban vagyok, jól felkészültem arra, hogy elfogadjam ezt a kihívást, és rendkívül motivált vagyok” – mondta a 40 esztendős versenyző.

„Amikor döntés született erről a projektről, számomra három kiemelkedő tényező volt: a vágy, hogy visszatérjek az aktív versenyzéshez, az a tény, hogy a HRT egy spanyol csapat, illetve szerettem volna megismerni azokat az embereket, akik vezetik ezt a projektet, köztük Luiz Perez-Salát.”

De la Rosa ezzel együtt elismerte, tisztában van azzal, hogy óriási kihívás vár rám, amennyiben szeretné előremozdítani a csapatot a középmezőnybe.

„Azért vagyok itt, hogy keményen dolgozzam, szerénységgel és alázattal. El kell fogadni azt, hogy jelenleg így állunk, és azt kell észben tartanunk, hogy hol akarunk lenni két év múlva” – magyarázta.

„Számomra most jön el az ideje annak, hogy mindazt, amit eddig megtanultam, alkalmazzam gyakorlatban is. Büszke vagyok arra, hogy Spanyolországban van egy forma-1-es csapata, és hogy lehetőségem van arra, hogy a versenyzője legyek ennek az istállónak.”

„Végül, de nem utolsó sorban szeretnék köszönetet mondani a McLarennek, hiszen megengedték, hogy megtegyem ezt a lépést. Nagyon boldog voltam az elmúlt 8 szezonban, melyeket náluk töltöttem, fejlődtem versenyzőként és emberként egyaránt. Nélkülük ma nem lehetnék itt.”

A HRT csapatfőnöke, Colin Kolles úgy véli, De la Rosa szerződtetése rendkívül fontos lépés a gárda életében.

„A csapat célja mindig is az volt, hogy erősítse magát minden tekintetben: gazdaságilag, technikailag és a sport szemszögéből is” – nyilatkozta a szakember.

De la Rosa összesen 88 versenyen vett részt F1-es pályafutása során, mely 1999-ben az Arrowsszal vette kezdetét. Egy jaguaros kitérő után lett a McLaren tesztpilótája, 2003 és 2009 között néhányszor versenyzett is az istálló színeiben. Tavaly a Sauber színeiben állt rajthoz, ám a svájci kiscsapat a szezon vége előtt menesztette őt. Mielőtt visszatért volna a McLarenhez, a Pirellinél segített a fejlesztési munkákban.

A spanyol idén is rajthoz állhatott, hiszen Kanadában a sérült Sergio Perezt helyettesítette a Saubernél.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!