De Vries büszke, több opciója is lehet az F1-ben 2023-ra - F1VILÁG.HU

De Vries büszke, több opciója is lehet az F1-ben 2023-ra

HIRDETÉS
Egyfajta „állásinterjúként” tekint a múlt hétvégi Olasz Nagydíjon történt szereplésére Nyck de Vries, a holland tehetség azonban nem tudja, hogy lesz-e lehetősége a Forma-1-ben versenyezni 2023-ban.
Nyck de Vries (NLD) Williams Racing FW44 Reserve Driver on the grid.
Italian Grand Prix, Sunday 11th September 2022. Monza Italy.

A 27 esztendős versenyző a vakbélgyulladással küszködő Alex Albon helyett versenyezhetett Monzában a Williamsszel: az F1-es debütálás igencsak jól sikerült számára, hiszen a 8. helyre kvalifikálta magát, a versenyt pedig a két pontot érő 9. pozícióban fejezte be.

A Forma-2 és a Forma-E korábbi bajnoka idén a Williams mellett az Aston Martin és a Mercedes Forma-1-es autóját is vezethette már, hiszen utóbbi istállónak hivatalosan is a tartalékosa. Egyelőre viszont nem lehet tudni, milyen irányt vesz a pályafutás jövőre – de Vries viszont reméli, lesz esélye még az F1-ben versenyezni. 

„Végső soron nem én döntök arról, hogy ülést érdemlek-e, vagy sem. Természetesen én csak végezni tudom a dolgom, egy nagyon versenyképes közeg ez, az ember pedig annyira jó, amennyire a legutolsó versenyén volt, és mindig azt várják tőled, hogy teljesíts” – mondta a holland pilóta. „Nekem szerencsére sikerült ezt megtennem ezen a hétvégén, két kézzel ragadtam meg ezt a lehetőséget, de nem én döntök a versenyzői felállásokról. Idővel majd kiderül. Elégedett vagyok azzal, amit véghez vittem vasárnap, ezt senki nem veheti el tőlünk.”

„Ki nem hagynám, hogy itt legyek ezen a rajtrácson. Úgy gondolom, ezen a hétvégén sikerült jól teljesíteni, de mindig ezt várják tőlünk. Ez a világ nagyon ingatag, és nemcsak az érdem számít, szóval nem az én irányításom alatt van a dolog.”

De Vries hozzátette, büszke arra, hogy a hétvégi Olasz Nagydíjon meg tudta mutatni mire képes. 

„Bárhogy is alakul, hogy itt leszek-e a jövőben, vagy sem, büszkén tudok visszatekinteni a debütálásomra, első Forma-1-es pillanatomra, amit nagyon élveztem. Valahányszor az ember lehetőséget kap arra, hogy Forma-1-es autót vezessen, az egyfajta állásinterjú, és élni kell ezekkel a lehetőségekkel. De észszerűen kell csinálni, mert mindig megvan a veszélye annak, hogy túl sokat, vagy túl keveset csinál az ember.”

A tehetséges versenyzőnek a hírek szerint van esélye arra, hogy Fernando Alonso utódjaként az Alpine-nál versenyezzen jövőre, de állítólag a Haas és a Williams is szóba jöhet számára.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!