De Vries: Minden apró fejlesztésnek jelentősége van a szoros középmezőnyben - F1VILÁG.HU

De Vries: Minden apró fejlesztésnek jelentősége van a szoros középmezőnyben

Minden apró fejlesztés nagyon fontos lesz az AlphaTauri Forma-1-es csapata számára, hogy közelebb kerüljön a rendszeres pontszerzéshez – ezt mondja az istálló holland versenyzője, Nyck de Vries.

A 28 esztendős versenyző idén első szezonját teljesíti a Forma-1-ben, a bajnokság első három futamán viszont nem jött össze számára a pontszerzés. Az AlphaTauri autója kétségkívül a várakozásokon alul teljesít, ezt Franz Tost csapatfőnök is elismerte nemrég, aki nemes egyszerűséggel kijelentette, nem bízik már az istálló mérnökeiben.

A faenzai kiscsapat viszont küzd, Ausztráliában több újítást – köztük egy vadonatúj padlólemezt – is bevetett. De Vries a futamon nem ért célba, Logan Sargeant ugyanis kiütötte őt az utolsó állórajtot követően, a rutinos versenyző viszont azt mondja, szerinte az új fejlesztések előrelépést jelentettek az AlphaTauri számára.

 

„Azt gondolom, elenyészők a különbségek. És nyilván ezen a pályán nem sok lassú szakasz volt” – mondta a holland versenyző. „De nem kétséges, hogy minden fejlesztés szükségszerű az autón, mivel mindenki kőkeményen dolgozik.”

„És azt gondolom, minden apró dolog, amivel folyamatosan jelentkezünk, különbséget jelent – persze nem leszünk varázsütésre a 15. helyett a 8. helyen. De folyamatosan kutatunk és találunk valamit, és remélhetőleg közel tudunk kerülni majd a top 10-hez.”

„Nyilvánvalóan nagyon szorosan összedolgozunk. Egy csapat vagyunk, próbáljuk kiemelni azokat a területeket, melyeken javíthatunk, és azt gondolom, világos számunkra, hol tudunk még teljesítményt találni. Ugyanakkor viszont mozgó célpontra lövünk, és minden relatív az ellenfelekhez mérten.”

Az AlphaTauri új, Melbourne-ben bevetett padlólemezével kapcsolatban De Vries kifejtette: „Azt gondolom, segített bennünket egy kicsit, valamivel versenyképesebbek voltunk. Nagyon szoros a középmezőny, aprók a különbségek, és gyorsan ingadozhat a dolog.”

„Szóval határozottan segített, ez pedig biztató. De tovább kell nyomnunk, hogy közel kerüljünk a top 10-hez. Most lesz egy kis időnk arra, hogy tanuljunk, és remélhetőleg ezt az előnyünkre tudjuk fordítani az új fejlesztések kapcsán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

De Vries: Minden apró fejlesztésnek jelentősége van a szoros középmezőnyben
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin
Gasly gratulál Oconnak, de csalódott a saját versenye miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!