Friss hírek

Tost kiakadt az AlphaTauri mérnökeire: Nem bízom bennük!

Finoman szólva is neheztel az AlphaTauri szakembereire Fraz Tost csapatfőnök, miután az idei F1-es autójuk teljesítménye minden elvárásuktól elmarad.

A kiábrándító szezonkezdetet követően súlyos kritikával illette saját szakembereit az AlphaTauri csapatvezetője, Franz Tost. A Red Bull testvércsapata eredménytelen szezonnyitót teljesített Bahreinben, ahol egyik autójuk sem szerzett pontot, Yuki Tsunoda pedig arra panaszkodott, hogy a Williams autója 12 km/órával volt gyorsabb tőle az egyenesekben, amit így képtelen volt megelőzni. Tost szerint a csapat aerodinamikailag „sokkal jobb autót” várt, így most finoman szólva is neheztel a mérnökökre.

„Sajnos jelenleg ez az autó teljesítményszintje, pedig sokkal többre számítottunk. Bahreinben szenvedtünk, itt [Szaúd-Arábiában] kissé máshogy fest a kép. Abban bízom, hogy legalább az egyik autóval bejutunk a Q3-ba, de sok dolgunk lesz az autóval, ha gyorsulni akarunk vele. Különösen aerodinamikai területen, ahol több különböző folyamat zajlik. A mérnökök azt mondják, jól haladunk, de én már nem bízok bennük. Köridőket akarok látni, egyedül azok számítanak.”

Hirdetés
 

A szakvezető szerint a leszorítóerő hiánya jelentősen befolyásolja az autó vezethetőségét, így Yuki Tsunoda és Nyck de Vries dolgát.

„Nincs elég leszorítóerő, így az autó féktávon instabil, túlmelegíti a hátsó kerekeket, leesik a kanyarcsúcspontról – mindennel gond van, ami egy gyors körhöz szükséges.”

Arra a kérdésre, hogy pontosan miért nem bízik a mérnökeiben, Tost az alábbit válaszolta.

„A téli hónapok során azt mondták, ’az autó fantasztikus, nagyot lépünk előre’, aztán elutazunk Bahreinbe, ahol sehol sem voltunk. Mit is mondhatnék?” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Tost kiakadt az AlphaTauri mérnökeire: Nem bízom bennük!
Hamilton ugyanolyat akar rajtolni, mint legelső F1-es futamán
Leclerc önmagát és a csapatot is okolja, amiért csak 7. lett
Alonso: A Mercedes sosem volt olyan lassú, mint amilyennek mondja magát
Russell: A Mercedes fejlesztések nélkül javult ekkorát

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!