De Vries „sárga lapot” kapott a Red Bulltól, de Ricciardóval nem terveznek - F1VILÁG.HU

De Vries „sárga lapot” kapott a Red Bulltól, de Ricciardóval nem terveznek

„Sárga lapot” kapott Nyck de Vries a Red Bulltól, egyelőre azonban nem kell attól tartania, hogy elveszíti ülését az AlphaTauri Forma-1-es csapatánál – mondja Helmut Marko.

A holland versenyző első szezonját teljesíti a királykategóriában, a szezon első versenyein azonban nem tudott pontot szerezni, ami pedig ennél is rosszabb, több incidensben is érintett volt. Mentségére szóljon, a faenzai kiscsapat idei versenyautója egyáltalán nem számít ütőképesnek, rutinosabb csapattársa, Yuki Tsunoda is mindössze 2 pontot tudott szerzeni vele.

Miamiban azonban olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a Red Bull felső vezetése – élén Helmut Markóval – nem elégedett Nyck de Vries teljesítményével, ha pedig nem javít a Spanyol Nagydíjig, akár ülését is elveszítheti. Helmut Marko viszont cáfolta ezt – azt mondta, bár valóban fejlődést várnak a hollandtól, nincs veszélyben a helye, legalábbis egyelőre.

 

„Semmi sem fog történni a következő versenyeken” – mondta Marko az F1 Insidernek adott interjújában. „Beszéltünk de Vriesszel, és egyetért velünk abban, hogy fejlődnie kell. Túl nagy a lemaradása Yuki Tsunodához képest, aki nagyszerű munkát végez.”

„Futballnyelven szólva: Nyck kapott egy sárga lapot, de pirosat még nem. Ha javul, nem lesz probléma.”

Az elmúlt hetekben több pletyka is felmerült azzal kapcsolatban, hogy a Red Bull esetleg Daniel Ricciardót ülteti majd be az AlphaTauriba, Marko azonban határozottan cáfolta ezt. Azt mondja, ha el is küldik de Vriest, nem az ausztrál kap lehetőséget.

„A legrosszabb esetben fiatal tehetségeink közül merítünk majd. Liam Lawsonról és Ayumu Iwasóról beszélünk. Ricciardóról nem” – mondta a szakember, aki arról is beszélt, nem tudja elképzelni, hogy a jövőben együttműködnek Mick Schumacherrel.

„Ő a Mercedes versenyzője, nem szerepel a terveink között. Toto Wolff felel érte.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

De Vries „sárga lapot” kapott a Red Bulltól, de Ricciardóval nem terveznek
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!