De Vriest figyelmeztették: Ne hasonlítsa magát Verstappenhez! - F1VILÁG.HU

De Vriest figyelmeztették: Ne hasonlítsa magát Verstappenhez!

HIRDETÉS
A 2023-as szezonban immár két holland versenyzőt láthatunk az F1-es mezőnyben, miután Max Verstappen mellé Nyck de Vries érkezik. Az újoncnak a csapatfőnöke adott egy alapvető tanácsot.
SINGAPORE, SINGAPORE - OCTOBER 02: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Nyck de Vries of Netherlands, Mercedes Test and Reserve Driver talk in the Paddock prior to the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on October 02, 2022 in Singapore, Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images,)

Fontos év áll a 28 éves Nyck de Vries előtt, aki sok-sok évnyi küzdelem után idén végre megkapta megérdemelt lehetőségét a Forma-1-ben. Az AlphaTauri csapatát erősíti, így ahhoz a Red Bull családhoz került, amelynek istállójánál a kétszeres világbajnok Max Verstappen is vezet. Verstappen sokak számára szolgálhat példaképként, ám az AlphaTauri vezetője óva inti De Vriest attól, hogy ebbe az utcába kanyarodjon. Szerinte újoncként De Vries részéről komoly hiba lenne a honfitársához hasonlítani magát.

„Annyi a dolga, hogy az autóban a legjobbját nyújtsa, így az eredmények is jönni fognak. Ha Maxra figyel, vagy hozzá hasonlítja magát, azzal a saját dolgát nehezíti meg. Max nagyon tapasztalt versenyző, emellett hihetetlenül tehetséges és gyors. Egy nagyon különleges környezetben, a Forma-1 legjobb mérnökeivel és a Red Bull fantasztikus csapatával dolgozhat együtt, így óriási hiba lenne bárkinek hozzá hasonlítania magát.”

„Nyck dolga az, hogy a mi autónkból a legtöbbet hozza ki. Bízom benne, hogy olyan autóval tudunk előállni, amit megérdemel, így rendszeresen az első tíz közé kvalifikálhat és a lehető legtöbb pontot szerzi meg. Ezzel minden célját eléri, a többi pedig majd adja magát” – nyilatkozta Franz Tost.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!