Di Montezemolo: Alonso biztosan távozik a Ferraritól - F1VILÁG.HU

Di Montezemolo: Alonso biztosan távozik a Ferraritól

HIRDETÉS

A Ferrari nemrégiben távozott elnöke, Luca di Montezemolo elárulta, Fernando Alonso az idei szezon végén biztosan elhagyja a patinás olasz istállót.


A Ferrari nemrégiben távozott elnöke, Luca di Montezemolo elárulta, Fernando Alonso az idei szezon végén biztosan elhagyja a patinás olasz istállót.

A spanyol távozásáról jó ideje pletykálnak már, ez főleg akkor nyert bizonyosságot – noha a maranellói alakulat mindezidáig nem tett bejelentést –, amikor a Red Bull Japánban bejelentette, Sebastian Vettel hat év és négy világbajnoki cím után távozik a csapattól.

Di Montezemolo hivatalosan hétfőn hagyta el a Ferrarit, a RAI televíziónak nyilatkozva pedig a minap már azt ecsetelte, Alonso két ok miatt távozik Maranellóból.

„Az egyik, amit meg is értek, hogy új tapasztalatokat és motivációt akar szerezni egy új környezetben. A másik pedig, hogy már abban a korban van, hogy nem várhat olyan sokáig az újabb győzelemre” – mondta a szakember.

„Az elmúlt években nem tudott nyerni és szerintem valahol máshol akarja megpróbálni. A versenyzők néha új motivációra vágynak, új környezetre, új ingerekre.”

„[Michael] Schumacher esete – aki sok-sok évig nálunk versenyzett – inkább egyedi volt.”

Bár elismeri, a Ferrari gyenge szereplése is hozzájárul Alonso távozásához, di Montezemolo megvédte a maranellói gárdát, rámutatva arra, hogy valójában az idei szezon az, mely során a Scuderia valóban nem túl versenyképes.

„Az elmúlt 15 évben ez a csapat nyerte a legtöbb világbajnoki címet. Való igaz, hogy bizonyos okok miatt már hat éve nem nyertünk bajnokságot, de két címet az utolsó futamon vesztettünk el.”

„Az idény, mely valóban minden szempontból kiábrándító, az az idei, de ilyen a sport.”

Hirdetés

Di Montezemolo Ferraritól való távozását az Olasz Nagydíj után jelentette be a Scuderia – a szakember 23 éven át szolgálta a Ferrarit elnökként.

„Nyilván nem igazán örültem annak, ahogy ez megtörtént, de ilyen az élet, és teljesen rendben van, hogy egy privát kézben lévő vállalat tulajdonosai döntést hoznak. Most egy új, más éra kezdődik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!