Domenicali: Nem avatkozhatunk be a Red Bull dominanciája miatt - F1VILÁG.HU

Domenicali: Nem avatkozhatunk be a Red Bull dominanciája miatt

A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali szerint nem szabad szabályváltoztatásokat hozni annak érdekében, hogy megtörjék a Red Bull jelenlegi dominanciáját.

A Forma-1 regulái utoljára 2022-ben változtak meg jelentős mértékben, a Red Bull pedig az elmúlt idény során viszonylag könnyedén elhódította az egyéni és a konstruktőri világbajnoki címet is. Az energiaital-gyárosok pedig idén még erősebbé váltak, a szezon eddigi öt futamának mindegyikét megnyerték, négyet ráadásul kettős győzelemmel. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Financial Times kérdésére ugyanakkor azt mondta, nem tartja elképzelhetőnek, hogy az összes futamon ők győzedelmeskednek idén.

„Azt gondolom, elképzelhetetlen, hogy 23 versenyt megnyerjünk. 23 nagydíj van, meg kell birkózni a megbízhatósággal, az időjárással, a stratégiával, és még a szerencse is szerepet játszik” – mondta.

 

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén Imolába látogat majd, ahová számos istálló komoly újításokkal érkezik.

„A Mercedesnek egy teljesen új autója lesz, úgy halljuk. A Ferrarinak is lesznek fejlesztései” – folytatta Horner.

A Forma-1 első embere, Stefano Domenicali mindeközben arról beszélt, nem avatkozhatnak be a Red Bull dominanciája miatt.

„Nem avatkozhatunk bele a csapatok teljesítményébe” – mondta a száguldó cirkusz elnök-vezérigazgatója. „Meggyőződésem, hogy az, amit a financiális szabályok kapcsán tettünk, segíteni fogja a különbségek csökkentését technikai oldalon. De az igazság az, hogy a Red Bull egyszerűen jobb munkát végzett a többieknél.”

„Ugyanakkor viszont butaság lenne azt mondani, hogy a szezonnak vége. Hiszek abban az irányban, amit a Forma-1 választott a költségvetési limittel, és a csapatok különböző fejlesztési opciói előbb-utóbb kiegyenlítik majd a mezőnyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Domenicali: Nem avatkozhatunk be a Red Bull dominanciája miatt
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!