Döntés: Távoznia kell Masinak a versenyigazgatói posztról! - F1VILÁG.HU

Döntés: Távoznia kell Masinak a versenyigazgatói posztról!

HIRDETÉS
Távoznia kell a Forma-1-es versenyigazgatói pozícióból Michael Masinak – jelentette be a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Mohammed Ben Sulayem csütörtökön.
VASSEUR Frederic (fra), Team Principal of Alfa Romeo Racing ORLEN, MASI Michael, FIA Race Director, portrait during the Formula 1 Gran Premio De La Ciudad De Mexico 2021, Mexico City Grand Prix, 18th round of the 2021 FIA Formula One World Championship from November 5 to 7, 2021 on the Autodromo Hermanos Rodriguez, in Mexico City, Mexico - Photo Antonin Vincent / DPPI

A sportot irányító testület még januárban indított belső vizsgálatot a tavalyi szezonzáróval, az Abu Dhabi Nagydíjjal kapcsolatban, végül pedig az a döntés született, hogy a versenyigazgatói feladatokat felosztják több szakember között az idei évtől kezdve.

Michael Masi ugyanakkor nem folytathatja ebben a szerepkörben, távoznia kell a versenyigazgatói székből, feladatait Niels Wittich és Eduardo Freitas veszik majd át. Az ausztrál szakembernek az FIA felajánlott egy másik pozíciót.

Freitas korábban az endurance-világbajnokság (WEC) versenyigazgatója volt, míg Wittich a DTM versenyigazgatójaként tevékenykedett.

Az FIA emellett bejelentette azt is, egy új virtuális irányítóközpontot hoz létre a Forma-1-ben, valamint betiltja a közvetlen rádiókapcsolatot a versenyigazgatók és a csapatok között.

Az FIA elnöke elárulta, az új virtuális irányítóközpont ugyanúgy működik majd, mint a labdarúgásban a VAR, és valós időben, a legmodernebb eszközöket használva segítik majd az itt dolgozók a versenyigazgatók munkáját a döntések során.

„A közvetlen rádiókommunikációt a verseny során megszüntetjük, hogy megóvjuk a versenyigazgatót mindenféle nyomásól, és lehetővé tegyük számára, hogy nyugodtan meghozhassa a döntéseket” – mondta Mohammed Ben Sulayem.

„Továbbra is lehet majd kérdezni a versenyigazgatót egy jól meghatározott folyamat során.”

Az FIA elnöke jelezte azt is, felülvizsgálják majd a lekörözöttekre vonatkozó biztonsági autós szabályokat az abu dhabi események tükrében.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!