Friss hírek

Döntöttek a csapatok: Bahreinben lesznek az előszezoni tesztek!

A Forma-1 vezetősége a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) és a csapatokkal közösen úgy döntött, az eredeti tervekkel ellentétben március 12-14. között, Bahreinben rendezik majd meg a 2021-es szezont megelőző teszteket.

A költségcsökkentés jegyében az F1-es csapatok az idei szezon előtt mindössze 3 napot töltenek majd el gyakorlással: a tervek szerint a tesztet március 2-4. között tartották volna Barcelonában, kedden azonban eldőlt, hogy a március 21-re tervezett évadnyitó Ausztrál Nagydíjat halasztani kell.

A Forma-1-es világbajnokság így csak március 28-án, Bahreinben startol, a csapatok pedig egyetértettek abban, hogy emiatt logikus lenne, ha a szezon előtti tesztet a szahíri versenypályán rendeznék Spanyolország helyett.

Ez egyébként több szempontból is optimálisabb megoldás, hiszen amellett, hogy logisztikailag kisebb terhet ró a mezőnyre, a kedvezőbb időjárás is garantált.

A háromnapos gyakorlást a tervezettnél később, március 12-14. között rendezik majd, két héttel az évadnyitó verseny előtt.

Felmerült egyébként, hogy a gyakorlást egy héttel a szezonnyitó előtt, az Ausztrál Nagydíj eredeti időpontjában tartsák, ehhez azonban változtatni kellett volna a sportszabályzaton, az ugyanis kiköti, hogy a tesztet legalább 10 nappal az első hivatalos esemény előtt meg kell tartani.

A csapatok nagyrésze bele is egyezett volna ebbe, hiszen így egy héttel több idejük lett volna autóik felkészítésére, a McLaren azonban ellene voksolt, ők ugyanis motorpartnert váltottak az idei évre, és szerették volna tartani az eredetileg meghatározott időpontokat. Úgy tudni, az F1 vezetősége is szerette volna megtartani a kéthetes különbséget.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!