Friss hírek

Hivatalos: Bahreinben kezdődik az F1-es világbajnokság!

A Forma-1 vezetősége kedden hivatalos közleményben erősítette meg, hogy a koronavírus-járvány miatt módosít a 2021-es szezonra tervezett naptáron, a világbajnokság így március 28-án, Bahreinben rajtol. A tájékoztatás szerint halasztják az Ausztrál Nagydíjat, valamint a sanghaji versenyt is.

Már hetek óta folytak az egyeztetések a melbourne-i verseny elhalasztásáról, a koronavírus-járvány miatt ugyanis szinte lehetetlenné vált a március 21-re tervezett futam megrendezése.

A Forma-1 vezetősége ezért a promóterrel és a csapatokkal együttműködve úgy döntött, az Ausztrál Nagydíjat nem márciusban, hanem november 18-21. között rendezi meg, a világbajnoki sorozat így a tervezettnél egy héttel később, Bahreinben kezdődik majd.

Hirdetés
 

A szigorú utazási korlátozások miatt a Kínai Nagydíjat sem lehet megrendezni az eredeti, áprilisi időpontban: az egyeztetések jelenleg is folyamatban vannak a versenyszervezőkkel és a kínai hatóságokkal a verseny esetleges átmozgatásáról.

Mivel Kínában tavasszal nem tudnak versenyt rendezni, a Forma-1 idén ismét visszatér Imolába április 18-án. Azt továbbra sem tudni, hogy az eredetileg a Vietnámi Nagydíj számára fenntartott időpontban hol tartanak futamot, a hírek szerint azonban a mezőny Portimaóba látogathat majd május 2-án.

A változtatások ellenére a versenynaptár a tervek szerint továbbra is 23 futamból áll majd – ez abszolút rekord a száguldó cirkusz történetében. Mivel azonban az Ausztrál Nagydíjnak új időpontot kellett találni, a programon némiképp változtattak az év második felében. Ennek eredményeképp a világbajnoki sorozat egy héttel később, december 12-én zárul Abu Dhabiban, Szaúd-Arábiába pedig december első hétvégéjén látogat a mezőny.

A Magyar Nagydíj időpontja nem változott: a hungaroringi versenyt augusztus 1-jén tartják.

A módosított 2021-es versenynaptár:

március 28.Bahreini Nagydíj
április 18.Emilia Romagna Nagydíj
május 2.???
május 9.Spanyol Nagydíj
május 23. Monacói Nagydíj
június 6.Azeri Nagydíj
június 13.Kanadai Nagydíj
június 27.Francia Nagydíj
július 4.Osztrák Nagydíj
július 18. Brit Nagydíj
augusztus 1.Magyar Nagydíj
augusztus 29.Belga Nagydíj
szeptember 5.Holland Nagydíj
szeptember 12.Olasz Nagydíj
szeptember 26.Orosz Nagydíj 
október 3.Szingapúri Nagydíj
október 10.Japán Nagydíj
október 24.Amerikai Nagydíj
október 31.Mexikóvárosi Nagydíj
november 7.Sao Paulói Nagydíj
november 21.Ausztrál Nagydíj
december 5.Szaúd-Arábiai Nagydíj
december 12.Abu Dhabi Nagydíj

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!