Bahreini Nagydíj
PORTIMAO, PORTUGAL - OCTOBER 23: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional do Algarve on October 23, 2020 in Portimao, Portugal. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Döntöttek a versenybírók Verstappenék ügyében

Döntöttek a versenybírók Verstappenék ügyében

Sem Lance Strollt, sem Max Verstappent nem büntetik a Forma-1-es Portugál Nagydíj második szabadedzésen történt balesetükért.

A két pilóta a pénteki második gyakorlás utolsó harmadában ütközött össze: Verstappen a célegyenesben próbálta megelőzni Strollt, a kanadai azonban nem hagyta magát, az 1-es kanyarban pedig nem tudták elkerülni a balesetet.

A történtek után a versenybírók beidézték mindkét pilótát, végül úgy döntöttek, nem büntetik meg egyiküket sem.

Döntésüket azzal indokolták, hogy a balesetért egyik versenyző sem okolható kizárólagosan, vagy túlnyomórészt.

A versenyzők a meghallgatás során egyetértettek abban, hogy az incidens félreértés következménye volt, és utólag belátták, mindketten elkerülhették volna a balesetet.

Stroll egyébként épp gyorskörön volt előzőleg, Verstappen pedig elengedte őt. A holland eztán azt gondolta, versenytársa visszavesz majd a tempóból a következő körben, ezért előzésbe kezdett. Strollt viszont arra utasította a csapat, hogy menjen el egy második mért körre.

Stroll elmondása szerint azt gondolta, Verstappen lemarad tőle, hogy helyet csináljon magának, így nem gondolt arra, hogy a Red Bull pilótája előzésbe kezd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!