Döntöttek arról, hány F1-es sprintfutam lesz 2023-ban - F1VILÁG.HU

Döntöttek arról, hány F1-es sprintfutam lesz 2023-ban

Hiába voltak tervek arra vonatkozóan, hogy 2023-ban már hat helyszínen is a sprintfutamos formátum szerint bonyolítják le a Forma-1-es hétvégéket, úgy fest, a javaslatot nem mindenki támogatta.

Az új formátumot tavaly vezették be a száguldó cirkuszban, az első idényben három versenyhelyszínen váltotta rövid sprintfutam a szombati, hagyományos időmérőt, és voltak tervek arra vonatkozóan, hogy a 2022-es szezonra megduplázzák a sprintfutamos hétvégék számát. Ez végül nem valósult meg, a csapatok ugyanis nem tudtak dűlőre jutni a sportág vezetőségével az anyagiakkal kapcsolatban.

Már ekkor jelezték azonban, nyitottak arra, hogy 2023-ban több helyszínen is az új formátum szerint bonyolítsák le a hétvégéket, alapvetően ugyanis elmondható, a sprintfutam elnyerte a rajongók tetszését. Később aztán az istállók meg is állapodtak ebben, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azonban végül akadályt gördített ennek útjába, nyitva hagyva a kérdést.

A sportot irányító testület azonban néhány napja közzétette a Motorsport Világtanács (WMSC) által már jóváhagyott 2023-as sportszabályzatot, melyben az szerepel, jövőre is három sprintfutamos hétvégét tartanak.

Ez persze még nem jelenti azt, hogy nem lesznek módosítások a következő hónapokban, ahhoz azonban, hogy megnöveljék a sprintfutamok számát 2023-ra, úgynevezett „szupertöbbségre” van szükség az F1 Bizottságán belül: a 10 csapat, az FIA és az F1 képviselőinek 30 szavazatából 28-nak támogatnia kell a változtatást.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Döntöttek arról, hány F1-es sprintfutam lesz 2023-ban
Norris szerint az egyetlen esélyük, ha Piastri kiüti Verstappent
Piastri: Megpróbáljuk megszorongatni Verstappent
Verstappen üzent a szingapúri vészmadaraknak
A Forma-1-es Japán Nagydíj rajtrácsa

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!