Döntöttek: Jövőre hat sprintfutamos hétvége lesz a Forma-1-ben! - F1VILÁG.HU

Döntöttek: Jövőre hat sprintfutamos hétvége lesz a Forma-1-ben!

HIRDETÉS
Döntött a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC), 2023-tól hat helyszínen tartanka majd sprintfutamot a Forma-1-ben – adott tájékoztatást erről kedden délután a száguldó cirkusz vezetősége.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 09: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 leads Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Ferrari F1-75 and the rest of the field into turn one at the start during the F1 Grand Prix of Austria Sprint at Red Bull Ring on July 09, 2022 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

A sprintfutamos formátum tavaly debütált a száguldó cirkuszban, és ahogy 2021-ben, úgy idén is három versenyhelyszínen váltotta rövid sprintfutam a hagyományos szombati időmérő edzést. Mivel az újítás nagy népszerűségnek örvendett a rajongók körében, a tervek között szerepelt, hogy ezen hétvégék számát megnövelik az F1-ben.

A Forma-1 vezetősége végül kedden jelentette be, 2023-ban már hat helyszínen is az új formátum szerint rendezik a versenyhétvégéket, ezen alkalmakkor az időmérőt pénteken, a sprintet pedig szombaton tartják majd. Hogy mely helyszíneken lesznek sprintfutamos hétvégék, arról egyelőre még nem adott tájékoztatást a Forma-1.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy megerősíthetjük, 2023-tól hat sprintfutamos hétvége is része lesz majd a bajnokságnak, építve a 2021-ben bevezetett új formátum sikereire” – mondta Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója. „A Sprintnek köszönhetően mindhárom nap akciót tudunk kínálni, a versenyzők péntektől kezdve harcolhatnak egészen a vasárnapi fő eseményig, további drámát és izgalmat adva a hétvégéhez.”

„A rajongók, a csapatok, a promóterek és partnerek visszajelzése nagyon pozitív volt, a formátum pedig új dimenziót jelent a Forma-1 számára, és mindannyian szeretnénk építeni sikereire a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!