Friss hírek

Döntöttek: Jövőre hat sprintfutamos hétvége lesz a Forma-1-ben!

Döntött a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC), 2023-tól hat helyszínen tartanka majd sprintfutamot a Forma-1-ben – adott tájékoztatást erről kedden délután a száguldó cirkusz vezetősége.

A sprintfutamos formátum tavaly debütált a száguldó cirkuszban, és ahogy 2021-ben, úgy idén is három versenyhelyszínen váltotta rövid sprintfutam a hagyományos szombati időmérő edzést. Mivel az újítás nagy népszerűségnek örvendett a rajongók körében, a tervek között szerepelt, hogy ezen hétvégék számát megnövelik az F1-ben.

A Forma-1 vezetősége végül kedden jelentette be, 2023-ban már hat helyszínen is az új formátum szerint rendezik a versenyhétvégéket, ezen alkalmakkor az időmérőt pénteken, a sprintet pedig szombaton tartják majd. Hogy mely helyszíneken lesznek sprintfutamos hétvégék, arról egyelőre még nem adott tájékoztatást a Forma-1.

Hirdetés
 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy megerősíthetjük, 2023-tól hat sprintfutamos hétvége is része lesz majd a bajnokságnak, építve a 2021-ben bevezetett új formátum sikereire” – mondta Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója. „A Sprintnek köszönhetően mindhárom nap akciót tudunk kínálni, a versenyzők péntektől kezdve harcolhatnak egészen a vasárnapi fő eseményig, további drámát és izgalmat adva a hétvégéhez.”

„A rajongók, a csapatok, a promóterek és partnerek visszajelzése nagyon pozitív volt, a formátum pedig új dimenziót jelent a Forma-1 számára, és mindannyian szeretnénk építeni sikereire a jövőben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Döntöttek: Jövőre hat sprintfutamos hétvége lesz a Forma-1-ben!
A Red Bullt nem ijeszti meg a Mercedes felzárkózása
Eldőlt: Teltházas lesz a 2023-as Forma-1-es Magyar Nagydíj
Brown Binotto távozásáról: Egy F1-es csapat sikereinek kulcsa a stabilitás
Steiner: A 2023-as Ferrari-motor „bomba” lesz!
Az Aston Martinnál el vannak ájulva Alonsótól

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!