Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Dubai adhat otthon az egyik téli tesztnek

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Dubai adhat otthon az egyik téli tesztnek

Forma-1 csapatai még a hétvégi Magyar Nagydíj előtt összeülnek, hogy véglegesítsék a jövő évi, szezon előtti tesztmenetrendet és helyszíneket.


Forma-1 csapatai még a hétvégi Magyar Nagydíj előtt összeülnek, hogy véglegesítsék a jövő évi, szezon előtti tesztmenetrendet és helyszíneket.

A sportág kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone készen áll összeülni a csapatokkal, és pontot tegyenek az ügy végére, és véglegesítsék, mikor és hol lesznek megrendezve a szezon előtti tesztek a következő idényben.

A hírek szerint egy teszt Spanyolországban, minden bizonnyal Jerezben kerül megrendezésre, míg a további kettő valamelyik Közel-Keleti pályán kap helyet. Katar, Bahrein és Abu Dhabi is esélyes, de megbízható források szerint Dubai lehet az elsődleges befutó.

A dubai aszfaltcsík azért pályázik jó eséllyel a teszt megrendezésére, mert nem ad helyet versenynek a Forma-1-ben, ráadásul a nemzeti légitársaság, az Emirates a Forma-1 egyik fontos, kiemelt partnere.

Az egyetlen dolog, amit még meg kell oldani, az a logisztika. Bár egyesek szerint Bahreinben kezdődik majd a jövő évi bajnokság, Ecclestone állítólag ragaszkodik ahhoz, hogy az Ausztrál Nagydíjjal rajtoljon el a bajnokság, ami pedig komoly fejtörést okozhat a csapatoknak.

Ha ez lesz a helyzet, akkor nem kizárt, hogy a közel keleti tesztet későbbre teszik, hogy a csapatok már onnan szállíthassák el berendezéseiket Ausztráliába. A másik megoldás az lehet, hogy a téli teszteket előrébb hozzák, így a csapatoknak lesz elég idejük arra, hogy visszatérjenek főhadiszállásukra és onnan indítsák el konténereiket a szezonnyitóra, Melbourne-be.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!