Ecclestone: Briatore kellene a Ferrari élére

SPIELBERG,AUSTRIA,21.JUN.15 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows Bernie Ecclestone. Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter - For editorial use only. Image is free of charge.
Bernie Ecclestone úgy gondolja, Flavio Briatore alkalmasabb csapatfőnök lenne a Ferrarinál, mint Mattia Binotto.

Binotto 2019-ben lett a Ferrari csapatfőnöke, miután két évig technikai igazgatóként dolgozott az olasz istállónál. Az olasz szakembert sokan kritizálják vezetői tevékenysége miatt, hiszen a csapat számára a tavalyi év sem hozta meg a sikert, ráadásul számos konfliktusos helyzet adódott az istállón belül. 

Ecclestone-nak határozott véleménye van a Ferrari helyzetéről: szerinte egyértelműen mást kellene Binotto helyére ültetni, ő nem alkalmas a csapatvezetői pozícióra

„Nem, ő egy mérnök” – válaszolta Ecclestone a Daily Mail kérdésére, miszerint megfelelő csapatvezető-e Binotto. „Szükségük van valakire, aki világossá teszi, hogy ha valamit mondanak, akkor az meg is történik. Nem pedig talán megtörténik. Viták nélkül.”

„Én Flavio Briatorét bíznám meg, hogy vezesse a Ferrarit. Ő azt csinálná, amit a Benettonnál  és a Renault-nál is tett. Ellopná a legjobb embereket a többi csapattól. Csak az a probléma, hogy a végén elhitetné az emberekkel, hogy a Ferrari az övé.”

Ecclestone hozzátette, a Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel sem teljesített jól a 2019-es szezonban, és ezt meg is mondta neki – ugyanakkor hozzátette, a német nem volt könnyű helyzetben tavaly. 

Sz­*r munkát végzett, és ezt meg is mondtam neki. Ott végzett, amit megérdemelt. A Ferrari 100 százalékban Leclerc-t támogatta. Szerelmesek lettek egy versenyzőbe, ez pedig nehéz a másiknak. Sok dolog nem játszott Sebastian kezére.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS