Friss hírek

Ecclestone: Briatore kellene a Ferrari élére

SPIELBERG,AUSTRIA,21.JUN.15 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows Bernie Ecclestone. Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter - For editorial use only. Image is free of charge.
Bernie Ecclestone úgy gondolja, Flavio Briatore alkalmasabb csapatfőnök lenne a Ferrarinál, mint Mattia Binotto.

Binotto 2019-ben lett a Ferrari csapatfőnöke, miután két évig technikai igazgatóként dolgozott az olasz istállónál. Az olasz szakembert sokan kritizálják vezetői tevékenysége miatt, hiszen a csapat számára a tavalyi év sem hozta meg a sikert, ráadásul számos konfliktusos helyzet adódott az istállón belül. 

Ecclestone-nak határozott véleménye van a Ferrari helyzetéről: szerinte egyértelműen mást kellene Binotto helyére ültetni, ő nem alkalmas a csapatvezetői pozícióra

„Nem, ő egy mérnök” – válaszolta Ecclestone a Daily Mail kérdésére, miszerint megfelelő csapatvezető-e Binotto. „Szükségük van valakire, aki világossá teszi, hogy ha valamit mondanak, akkor az meg is történik. Nem pedig talán megtörténik. Viták nélkül.”

„Én Flavio Briatorét bíznám meg, hogy vezesse a Ferrarit. Ő azt csinálná, amit a Benettonnál  és a Renault-nál is tett. Ellopná a legjobb embereket a többi csapattól. Csak az a probléma, hogy a végén elhitetné az emberekkel, hogy a Ferrari az övé.”

Ecclestone hozzátette, a Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel sem teljesített jól a 2019-es szezonban, és ezt meg is mondta neki – ugyanakkor hozzátette, a német nem volt könnyű helyzetben tavaly. 

Sz­*r munkát végzett, és ezt meg is mondtam neki. Ott végzett, amit megérdemelt. A Ferrari 100 százalékban Leclerc-t támogatta. Szerelmesek lettek egy versenyzőbe, ez pedig nehéz a másiknak. Sok dolog nem játszott Sebastian kezére.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!