Ecclestone Putyint méltatja, az F1 közleményben határolódik el - F1VILÁG.HU

Ecclestone Putyint méltatja, az F1 közleményben határolódik el

HIRDETÉS
Közleményben fakadt ki Bernie Ecclestone legutóbbi, Vlagyimir Putyinnal kapcsolatban tett nyilatkozata miatt a Forma-1 vezetősége.
SPIELBERG,AUSTRIA,28.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Bernie Ecclestone.  Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter - For editorial use only. Image is free of charge.

A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura csütörtökön adott interjút az ITV Good Morning Britain című műsorának, ebben lényegében kiállt az orosz elnök, Vlagyimir Putyin Ukrajna elleni inváziójával kapcsolatos döntése mellett. A 91 esztendős üzletember az interjú egy pontján azt találta mondani: „Egy golyót is bevállalnék helyette. Jó lenne, ha nem fájna, de akkor is bevállalnék helyette egy golyót.”

Ecclestone aztán kifejtette azt is, miért érez így az orosz elnökkel kapcsolatban.

„Mert ő egy első osztályú személy, és amit csinál, az olyasvalami, amiről szentül hitte, hogy helyénvaló. Sajnos olyan, mint sok üzletember – kétségkívül én is –, hogy követünk el hibákat időről időre, és amikor hibázunk, mindent meg kell tenni azért, hogy kikecmeregjünk belőle.”

Ecclestone véleményt mondott az ukrán elnökről, Volodimir Zelenszkijről is, és nem fogta vissza magát.

„A másik egyén Ukrajnában, ha jól tudom, szakmája szerint komikus, és szerintem úgy tűnik, folytatni is akarja ezt a szakmát, mert ha átgondolta volna a dolgokat, akkor kétségkívül nagy erőfeszítéseket tett volna azért, hogy beszéljen Mr. Putyinnal, aki egy értelmes ember. És ha hallgatott volna rá, valószínűleg tehetett volna ez ellen.”

Ecclestone ugyan ma már semmilyen kapcsolatban nem áll a Forma-1-gyel, a száguldó cirkusz vezetősége azonban fontosnak érezte, hogy reagáljon a 91 éves üzletember szavaira.

„A Bernie Ecclestone által tett nyilatkozat az ő személyes véleménye, és éles ellentétben áll a sport modern értékrendekkel kapcsolatos álláspontjával” – áll a rövid kommünikében. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!