Édesapjával áll rajthoz az ikonikus 24 órás futamon Magnussen - F1VILÁG.HU

Édesapjával áll rajthoz az ikonikus 24 órás futamon Magnussen

Nagy fába vágja a fejszéjét a Magnussen család két tagja, Kevin és Jan ugyanis együtt áll rajthoz a 2023-as daytonai 24 órás viadalon.

Sűrű menetrendje ellenére vállalt be egy új kihívást a Haas Forma-1-es pilótája, Kevin Magnussen, aki január végén édesapjával indul egy csapatban a világ egyik leghíresebb egynapos viadalán, a daytonai 24 óráson. Kevin és Jan az MDK Motorsports színeiben indul egy Porsche 911 GT3 R volánja mögött.

A hosszútávú versenyzés egyikük számára sem ismeretlen. A 49 éves, F1-et is megjárt Jan 1999 óta minden egyes Le Mans-i 24 óráson elindult, 30 éves fia, Kevin pedig 2021-ben teljesített komplett szezont az amerikai sportautó-szériában, miután rövid időre visszavonult az F1-től. Le Mans-ban tavaly együtt indultak, Daytonában azonban ez lesz az első alkalom, hogy egy csapatban versenyeznek.

“Hihetetlenül izgatott vagyok” – nyilatkozott a lehetőség kapcsán Kevin. “A Rolex 24 egy legendás verseny, az utóbbi két év során nagyszerű pillanatokat éltem át rajta a Chip Ganassi Racinggel. Elképesztő, hogy az apámmal indulhatok egy ekkora versenyen. Nem tudom eléggé megköszönni Mark Kvamme-nak a lehetőséget” – nevezte meg a csapattulajdonost.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!