Egy akadály elhárult Sainz és a Ferrari megállapodása elől - F1VILÁG.HU

Egy akadály elhárult Sainz és a Ferrari megállapodása elől

HIRDETÉS
Továbbra sincs döntés Carlos Sainz jövőjével kapcsolatban a Ferrarinál, pedig nemrég egy újabb akadály is elhárult a spanyol pilóta elöl. A korábbi Forma-1-es versenyző, Eddie Irvine közben arról beszélt, egyértelmű, hogy a Ferrari jelenlegi pilótái közül ki a jobb.
1 - GP ARABIA SAUDITA F1/2023 - GIOVEDI’ 16/03/2023    credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

Charles Leclerc szerződését nemrég meghosszabbította a Ferrari csapata: hogy meddig, azt nem tudni, ám az biztos, hogy a monacói versenyző sok évig a patinás olasz istállót erősíti majd. Csapattársa, Carlos Sainz jelenleg érvényes kontraktusa az idei szezon végén jár le, sajtóhírek szerint pedig ő és csapata az új szerződés időtartamában nem jutnak dűlőre, Sainz ugyanis hosszú távra kötelezné el magát, míg a Ferrari inkább egyéves megállapodást írna alá vele.

Egy biztos, nemrég egy újabb akadály elhárult az elől, hogy a két fél megegyezzen, a McLaren csapata ugyanis pénteken bejelentette, Lando Norris hosszú távra szóló szerződést írt alá a wokingi istállóval, a brit pilóta biztosan nem lesz Sainz utódja 2026-ban.

A Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur már korábban is beszélt arról, szeretné, ha még az új szezon kezdete előtt meg tudnának egyezni versenyzőikkel — ez természetesen a csapat és a versenyzők nyugalma érdekében lenne fontos.

Sainznak ugyanakkor a Ferrari mellett is lehetnek lehetőségei a jövőben, például az Audi: a német gyártó 2026-ban érkezik majd meg a Forma-1-be, a spanyol pilóta családja pedig igencsak jó viszonyt ápol az ingolstadtiakkal, hiszen az F1-es pilóta édesapja, idősebb Carlos Sainz nemrég újabb Dakar-győzelmet szerzett az Audi színeiben.

A korábbi Forma-1-es versenyző, Eddie Irvine mindeközben azt mondja, számára egyértelmű, hogy Charles Leclerc jobb versenyző, mint Sainz.

„Egyértelmű, hogy Leclerc egy kicsit tehetségesebb” — mondta a Ferrari korábbi versenyzője. „Sainznak volt néhány jó versenye, nyert is, és versenyképes volt a csapattársához képest. De Charles egyértelműen jobb kettejük közül.”

„Az, hogy nem sikerült neki versenyt nyernie tavaly, nem változtat a véleményemen. A szezon végén, amikor az autón fejlesztettek, megmutatta minden értékét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!