Egyre biztosabb: Mugellóban is lesz idén F1-es verseny - F1VILÁG.HU

Egyre biztosabb: Mugellóban is lesz idén F1-es verseny

A legfrissebb hírek szerint hamarosan biztossá válhat, hogy a szeptember 6-i Olasz Nagydíj után egy héttel Mugellóban is rajthoz áll a Forma-1 mezőnye. Itt rendezhetik a Ferrari 1000. F1-es futamát.

A világbajnokság jövő hétvégén, Ausztriában startol majd, a Forma-1 vezetősége pedig eddig mindössze 8 zárt kapus európai verseny dátumát jelentette be. Jó esély van ugyanakkor arra, hogy további versenyeket rendeznek majd az öreg kontinensen ősszel, és egyre biztosabb, hogy Olaszországban sem egy futam lesz a 2020-as évad során.

A legfrissebb hírek szerint hamarosan bejelenthetik, hogy szeptember 13-án az olaszországi Mugellóban is rajthoz áll a Forma-1 mezőnye: itt tarthatják tehát a Ferrari csapatának 1000. F1-es futamát.

Az 5,2 km hosszú versenypályán soha nem tartottak még F1-es futamot, teszteket viszont többször is. Legutóbb a héten gurult pályára itt Forma-1-es autóval Sebastian Vettel és Charles Leclerc, akik a Scuderia 2018-as versenygépével hangoltak a hamarosan kezdődő idényre.

ÍGY ÁLL JELENLEG A 2020-AS FORMA-1-ES NAPTÁR!

Nemrég jelentették egyébként be, hogy sem Azerbajdzsánban, sem Szingapúrban és Japánban nem rendeznek idén versenyt, és úgy hírlik, szinte a nullával egyenlő annak az esélye is, hogy lesz futam Brazíliában vagy Mexikóban. Szinte biztos tehát, hogy további európai versenyekkel bővül majd az őszi program.

Lehetséges helyszínként Imola, Portimao és Hockenheim is felmerült. Az imolai versenypálya főnöke egyébként a minap úgy nyilatkozott, szerinte remek ötlet lenne, ha egyhuzamban három futamot teljesítenének Olaszországban.

KANADAI NAGYDÍJ ŐSSZEL?

Az eredetileg nyárra tervezett montreali versenyt még nem törölték: úgy tudni, az austini futamhoz közel helyezhetik majd el időpontilag – már amennyiben a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyzet lehetővé teszi.

Az Orosz Nagydíj helyzete sem világos még, főleg annak fényében, hogy rendkívül magas a fertőzöttek aránya: több mint 600 ezer esetet regisztráltak, csupán Brazíliában és az Egyesült Államokban magasabbak a számok ennél.

Mindeközben Kínában javul a helyzet, és akár két futamot is megtarthatnak majd Sanghajban, a Vietnámi Nagydíj helyzete viszont azért is bonyolult, mert a szervezők nem szeretnének úgy futamot rendezni ősszel, hogy aztán jövő tavasszal ismét hozzájuk látogasson a mezőny.

A KÖZEL-KELETEN ZÁRULHAT A SZEZON

Az egyébként biztosnak tűnik, hogy a 2020-as bajnokság november végén, illetve december elején zárul: két futamot rendezhetnek Bahreinben, a szezon utolsó versenyét pedig Abu Dhabiban tartanák.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!