Egyre kevesebb az esély az F1-es Holland Nagydíjra

Max Verstappen performs at the Red Bull F1 Showrun during the Jumbo Racedagen in Zandvoort, The Netherlands on May 21, 2018. // Jarno Schurgers/Red Bull Content Pool // AP-1VQV6HU252111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Fotó: Red Bull Racing
A Forma-1-es Holland Nagydíj főszervezője, Jan Lammers egyre kevesebb esélyt lát arra, hogy a száguldó cirkusz mezőnye 2020-ban el tud látogatni Zandvoortba.

A holland kormány nemrég arról döntött, szeptember 1-ig megtiltja a jelentős tömegrendezvények megtartását az országban.

A Forma-1 mezőnye 35 év után idén tért volna vissza Hollandiába, a versenyt május 3-án rendezték volna Zandvoortban, a koronavírus-járvány miatt azonban ezt a futamot is halasztani kellett.

Miközben a Forma-1 vezetősége azon dolgozik, hogy összeállítson egy új versenynaptárat a 2020-as évre, a kormányok természetesen folyamatos intézkedéseket hoznak annak érdekében, hogy megvédjék országaikat a járványtól.

Azzal, hogy Hollandiában szeptember 1-ig nem rendezhetnek jelentős közérdeklődésre számot tartó sporteseményeket, jó eséllyel az F1-es futam sorsát is megpecsételik.

„Várnunk kell, hogy lássuk, milyen lehetőségeket kínálnak fel, de szerintem nem valószínű, hogy az idei évben lehetőségünk lesz a versenyrendezésre” – mondta Jam Lammers, a Holland Nagydíj promótere a De Telegraaf című lapnak.

„Ez van. Tisztán látunk, és tiszteletben tartjuk a szakértők lépéseit. Amiket ráadásul nagyon világosan kommunikálnak. A Forma-1 menedzsmentje és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) most szinte lehetetlen feladattal áll szemben, hogy összerakja valahogy a naptárat az idei évre.”

A holland kormány döntése egyébként nem érte váratlanul a zandvoorti pálya üzemeltetőit.

„Nem lepett meg bennünket. Most ez a szektor szeptember 1-ig abszolút tisztán lát” – mondta Robert van Overdijk, a versenypálya igazgatója.

„Most a Forma-1 és az FIA lépéseire várunk. Nem terveztünk semmit még.” 

A Forma-1 vezetősége egyébként abban bízik, július elején zárt kapus versenyekkel elrajtolhat a világbajnokság, Ausztriában pedig a hírek szerint már megkezdték az előkészületeket annak érdekében, hogy július elején fogadni tudják a mezőnyt.

Azt nem tudni, hogy egy zárt kapus verseny szóba kerülhet-e Zandvoort esetében.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS