Friss hírek

Egyre kevesebb az esély az F1-es Holland Nagydíjra

A Forma-1-es Holland Nagydíj főszervezője, Jan Lammers egyre kevesebb esélyt lát arra, hogy a száguldó cirkusz mezőnye 2020-ban el tud látogatni Zandvoortba.

A holland kormány nemrég arról döntött, szeptember 1-ig megtiltja a jelentős tömegrendezvények megtartását az országban.

A Forma-1 mezőnye 35 év után idén tért volna vissza Hollandiába, a versenyt május 3-án rendezték volna Zandvoortban, a koronavírus-járvány miatt azonban ezt a futamot is halasztani kellett.

Miközben a Forma-1 vezetősége azon dolgozik, hogy összeállítson egy új versenynaptárat a 2020-as évre, a kormányok természetesen folyamatos intézkedéseket hoznak annak érdekében, hogy megvédjék országaikat a járványtól.

Azzal, hogy Hollandiában szeptember 1-ig nem rendezhetnek jelentős közérdeklődésre számot tartó sporteseményeket, jó eséllyel az F1-es futam sorsát is megpecsételik.

„Várnunk kell, hogy lássuk, milyen lehetőségeket kínálnak fel, de szerintem nem valószínű, hogy az idei évben lehetőségünk lesz a versenyrendezésre” – mondta Jam Lammers, a Holland Nagydíj promótere a De Telegraaf című lapnak.

„Ez van. Tisztán látunk, és tiszteletben tartjuk a szakértők lépéseit. Amiket ráadásul nagyon világosan kommunikálnak. A Forma-1 menedzsmentje és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) most szinte lehetetlen feladattal áll szemben, hogy összerakja valahogy a naptárat az idei évre.”

A holland kormány döntése egyébként nem érte váratlanul a zandvoorti pálya üzemeltetőit.

„Nem lepett meg bennünket. Most ez a szektor szeptember 1-ig abszolút tisztán lát” – mondta Robert van Overdijk, a versenypálya igazgatója.

„Most a Forma-1 és az FIA lépéseire várunk. Nem terveztünk semmit még.” 

A Forma-1 vezetősége egyébként abban bízik, július elején zárt kapus versenyekkel elrajtolhat a világbajnokság, Ausztriában pedig a hírek szerint már megkezdték az előkészületeket annak érdekében, hogy július elején fogadni tudják a mezőnyt.

Azt nem tudni, hogy egy zárt kapus verseny szóba kerülhet-e Zandvoort esetében.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Egyre kevesebb az esély az F1-es Holland Nagydíjra
Nem lehet javítani Leclerc motorját, büntetésre számíthat
Nem tudni még, menthető-e Verstappen motorja
Gasly: Bottas jól elb*szta a versenyünket…
Horner: Bottas nagyszerű munkát végzett a Mercedesnek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!