Friss hírek

Már tesztelik a Red Bull Ring dolgozóit

Sajtóhírek szerint már megkezdték a felkészülést Ausztriában arra, hogy július elején a Red Bull Ring vendégül láthassa a Forma-1 mezőnyét.

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a legfrissebb hírek szerint a 2020-as F1-es idény július első hétvégéjén rajtolhat el: az Osztrák Nagydíjat zárt kapuk mögött rendezhetik, sőt, nemcsak egy, hanem két futamot is megtartanának Spielbergben.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója nemrég részleteket is elárult: a szakember azt mondta, minden szükséges óvintézkedést megtennének, és amennyire csak lehet, elszeparálnák az F1-et a külvilágtól.

A Kleine Zeitung című lap nemrég arról számolt be, a Red Bull Ring közel 400 alkalmazottján, illetve a közeli hotel és étterem munkatársain koronavírus-tesztet végeztek, a vérmintákat pedig laboratóriumban vizsgálják meg.

Bár a spielbergi pálya hivatalosan nem kommentálta a híreket, kétségkívül úgy tűnik, a versenypálya már megkezdte a felkészülést a júliusi verseny(ek)re.

Jó hír, hogy nemcsak a versenypálya, hanem a politikai szereplők is szívesen vendégül látnák a mezőnyt: nemrég Werner Kogler sportminiszter nyilatkozta azt, nem kívánnak a Forma-1 útjába állni, most pedig Hermann Schützenhöfer helyi kormányzó szólalt meg az Osztrák Nagydíjjal kapcsolatban.

„Természetesen nagyra értékelném, ha a Forma-1-es versenyt ismét megtartanák Stájerországban, a Red Bull Ringen. A jelenlegi, koronavírusos időkben sem veszítjük el a bizalmat” – mondta a politikus.

„Nagyon hálásak vagyunk Dietrich Mateschitznek azért, hogy ennyire elkötelezett otthona, Stájerország mellett. Jó lenne, ha legalább egy izgalmas versenyt, és a csodálatos muramenti tájat meg tudnánk mutatni a világnak a televízión keresztül.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!