Eldőlt: Jövőre nem lesz F1-es verseny Hockenheimben

Fotó: Hockenheimring
Hockenheim, Hockenheimring, Német Nagydíj,

Jó eséllyel nem rendeznek Német Nagydíjat a 2019-es Forma-1-es szezonban, a Hockenheimring ugyanis szerdán bejelentette, nem látják vendégül a száguldó cirkuszt jövőre. Arra kicsi az esély, hogy a versenyt megrendezik a Nürburgringen.

2008 és 2013 között a két versenypálya évenként váltva egymást fogadta az F1-es mezőnyt, ám financiális problémák miatt a Nürburgringen már nem volt verseny az elmúlt években, és 2014 óta csak Hockenheimben tartottak Német Nagydíjat – igaz, csak kétévente.

A versenypálya marketin-igazgatója, Jörn Teske a Bild című német lapnak a minap megerősítette, bár tárgyaltak a Liberty Mediával, végül nem jutottak közös nevezőre a 2019-es versennyel kapcsolatban.

„Az idei évben a nézőpontok egészen a végsőkig különböztek, nem jutottunk közös, mindenki számára fenntartható megoldásra” – magyarázta a szakember, majd hozzátette: „Természetesen már dolgozunk azon, hogy a Forma-1 2020-ban visszatérjen hozzánk.”

A Német Nagydíj megmentésére van még azért halovány esély, hiszen a Nürburgring tárgyalásokat folytat a Liberty Mediával.

„Proaktívan állunk hozzá a Liberty Mediához” – mondta Mirco Markfort ügyvezető, azt azonban leszögezte: „A Forma-1 csak új feltételek mellett térhet vissza hozzánk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!